Jouw winkelmand

Hoe lang je met een powerbank kunt doen hangt af van de capaciteit van de powerbank en het energieverbruik van het apparaat dat je ermee wilt opladen. De capaciteit van een powerbank wordt meestal uitgedrukt in milliampère-uur (mAh) of wattuur (Wh).

Om een ruwe schatting te maken van de gebruiksduur, kun je de capaciteit van de powerbank delen door het energieverbruik van het apparaat. Stel dat je een powerbank hebt met een capaciteit van 10.000 mAh en het apparaat dat je wilt opladen heeft een energieverbruik van 2.000 mAh, dan kun je het volgende berekenen:

Gebruiksduur = Capaciteit powerbank / Energieverbruik apparaat Gebruiksduur = 10.000 mAh / 2.000 mAh = 5 uur

Dit is een ruwe schatting en de werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de efficiëntie van de powerbank, de laadstatus van de powerbank en het type apparaat dat je wilt opladen.

Het is belangrijk op te merken dat de capaciteit van een powerbank na verloop van tijd kan afnemen na herhaaldelijk opladen en ontladen. Daarom kan de daadwerkelijke gebruiksduur na verloop van tijd korter worden.

Om de maximale gebruiksduur uit je powerbank te halen, is het raadzaam om de powerbank volledig op te laden voordat je hem gebruikt, het energieverbruik van je apparaten te controleren en indien mogelijk de helderheid van het scherm en andere instellingen aan te passen om energie te besparen.