Hoe ver mag je een semi tractie accu ontladen?

Een semi-tractie accu, ook wel bekend als een deep-cycle accu, is ontworpen om herhaaldelijk diep te worden ontladen en weer opgeladen. In tegenstelling tot startaccu’s die voornamelijk bedoeld zijn om korte stroomstoten te leveren, kunnen semi-tractie accu’s een aanzienlijke ontlading aan.

De maximale ontladingsdiepte van een semi-tractie accu varieert afhankelijk van het specifieke merk, model en de technische specificaties van de accu. Over het algemeen worden semi-tractie accu’s ontladen tot ongeveer 50-80% van hun totale capaciteit.

Het is belangrijk om te voorkomen dat een semi-tractie accu volledig wordt ontladen, omdat dit de levensduur en prestaties van de accu kan beïnvloeden. Het regelmatig volledig ontladen van de accu kan de capaciteit verminderen en de accu beschadigen.

Om de levensduur van een semi-tractie accu te optimaliseren, wordt vaak aanbevolen om de accu te ontladen tot ongeveer 50-80% van de capaciteit en vervolgens weer op te laden. Door de accu niet volledig te ontladen, behoudt deze een goede staat en kan hij beter presteren en een langere levensduur hebben.

Raadpleeg altijd de instructies en aanbevelingen van de fabrikant van de semi-tractie accu voor specifieke informatie over de maximale ontladingsdiepte en het gebruik van de accu.

Related posts