Skip to main content

Laadpaal Groningen

Een laadpaal bij jouw woning in Groningen


Bekijk ChargeBlock© laadpalen

Gebruik code: DUURZAAM10


LaadpalenVanaf €999Bekijk laadpalen

LaadkabelsVanaf €50Bekijk laadkabels

Laadpaal installerenaan huis via ons dealernetwerkBekijk installatie

Onze laadpalen & accessoires

[products limit=”4″ columns=”4″ orderby=”date” order=”DESC” visibility=”visible”]

Een laadpaal in Groningen

Een laadpaal kopen waarbij je jouw elektrische auto in Groningen aan huis kunt opladen? Het opladen van je elektrische auto aan huis zorgt voor veel comfort. Nooit meer op maandagochtend extra vroeg de deur uit omdat je nog langs een laadstation moet. Door je eigen laadpaal te kopen voor jouw woning in Groningen, profiteer je daarnaast van andere voordelen. 

Voordelen van een elektrische laadpaal aan huis in Groningen

Door je eigen laadpaal te kopen, profiteer je van verschillende voordelen. De kosten per kWh zijn een stuk lager ten opzichte van een laadstation. Doordat er steeds meer elektrische auto’s bijkomen is de kans daarnaast groot dat er grote rijen ontstaan bij openbare laadstations. Wat de voordelen precies zijn van je eigen laadpaal in Groningen?

  1. Nooit meer in de rij staan

Wereldwijd zijn we aan het verduurzamen. Diverse landen hebben doelstellingen om de verkoop van auto’s met een traditionele verbrandingsmotor (benzine of diesel) te verbieden. De Nederlandse regering heeft de doelstelling om vanaf het jaar 2030 geen nieuwe auto’s met een benzine- of dieselmotor meer te verkopen. Steeds meer mensen zullen een elektrische auto aanschaffen en steeds meer benzinestations zullen aangepast worden en voorzien worden van laadpalen. Je kunt je voorstellen dat dit een gigantische operatie is. Door je eigen laadpaal in Groningen aan te schaffen, voorkom je dat je gebruik hoeft te maken van een openbaar laadstation. Nooit in de rij staan, dus! Terwijl jij na een dag werken uitrust op de bank, zorgt jouw elektrische laadpaal aan huis ervoor dat je elektrische auto opgeladen is voor een nieuwe rit. 

  1. Je elektrische auto in Groningen slim en duurzaam opladen

Slimme laadpalen van ChargeBlock communiceren zowel met jouw elektrische auto als met het stroomnetwerk in jouw woning. Heb je een variabel energiecontract en wil je jouw auto alleen laden op dalmomenten? Met onze innovatie laadpaal is het eenvoudig in te stellen. 

  1. Snel en veilig geladen

Een elektrische auto opladen met een ‘gewoon’ stopcontact is mogelijk. Het kost echter heel wat tijd om je voertuig op deze manier op te laden. Met een laadpaal aan huis heb je een vermogen van 3,7 kWh tot 22 kWH. Met je eigen laadpaal voorkom je ook brandgevaar.

Wat is een laadpaal?

Een laadpaal is een oplaadstation voor elektrische voertuigen. Het is een handige en milieuvriendelijke manier om jouw elektrische voertuig op te laden wanneer je thuis bent of onderweg. Er zijn verschillende soorten laadpalen. Te onderscheiden in niveau 1, 2 en 3. Niveau 3 laadpalen, ook wel snelladers genoemd, gebruiken een hoogvermogen gelijkstroom (DC) om de batterij snel op te laden, zodat jouw voertuig binnen 30 minuten tot 80% opgeladen kan zijn. 

Om een elektrische laadpaal te gebruiken, sluit je jouw elektrische auto aan op de laadpaal met een speciale kabel of stekker die bij het voertuig is meegeleverd. Vervolgens kan de laadpaal worden ingeschakeld en zal het opladen beginnen. De tijd die nodig is om het voertuig volledig op te laden, is afhankelijk van het type laadpaal, de capaciteit van de batterij en hoe ver het voertuig is ontladen. In het algemeen kan een elektrische laadpaal een gemakkelijke en milieuvriendelijke manier bieden om jouw elektrische voertuig op te laden.

Is het mogelijk een laadpaal op aan te sluiten op mijn zonnepanelen?

Het is mogelijk om een laadpaal op je zonnepanelen aan te sluiten, zodat de elektriciteit die door de zonnepanelen wordt geproduceerd, kan worden gebruikt om je auto op te laden. Dit is een duurzame en milieuvriendelijke manier om elektriciteit te leveren aan de laadpaal, in plaats van het gebruik van elektriciteit uit het netwerk.

Er zijn verschillende manieren om een laadpaal aan te sluiten op zonnepanelen. Een van de meest populaire methoden is om een zonnepaneel-zuinige omvormer te gebruiken die de elektriciteit van het zonnepaneel omzet naar een geschikt voltagesignaal voor de laadpaal. Dit kan worden gedaan door de omvormer te koppelen aan de zonnepanelen en vervolgens de laadpaal aan te sluiten op de omvormer.

Het is belangrijk om te onthouden dat de hoeveelheid elektriciteit die door de zonnepanelen kan worden geproduceerd, afhankelijk is van de hoeveelheid zonlicht en de efficiëntie van de zonnepanelen. Daarom kan het soms nodig zijn om een back-up energiebron te gebruiken om ervoor te zorgen dat de laadpaal voldoende elektriciteit krijgt om het elektrische voertuig op te laden.

Laadpaal kopen in Groningen & installeren

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft een laadpaal aan huis in Groningen veel voordelen te bieden. Wanneer je een laadpaal koopt, dien je er wel rekening mee te houden dat deze ook geïnstalleerd moet worden. Wanneer je zelf handig bent en voldoende verstand hebt van elektriciteit, dan is het mogelijk om je laadpaal aan huis zelf te installeren. Wanneer je geen verstand hebt van elektra, raden we aan om altijd voor een erkend installateur te gaan. ChargeBlock staat in contact met installateurs in heel Nederland. Zo ook met installateurs voor jouw laadpaal in Groningen!

Groningen

Deal!

Wallbox nu voor slechts €500,-.


Koop nu!

Populaire laadpalen & accessoires

[products limit=”4″ columns=”4″ orderby=”id” order=”ASC” visibility=”visible”]

Waar moet je op letten bij het kopen van een laadpaal?

Als je elektrisch gaat rijden, is het belangrijk om een geschikte laadpaal te kiezen om optimaal gebruik te maken van de actieradius van je voertuig. Bekijk eerst het merk van je voertuig om te zien welke laadpalen geschikt zijn. Als je twijfelt of graag meer informatie wilt hebben over wat je moet overwegen bij het kiezen van een laadpaal, kun je de volgende tips lezen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op via de contactgegevens hieronder.

Tips voor het kiezen van een geschikte laadpaal:

  1. Controleer de stekker aan de voertuigzijde: zorg ervoor dat de stekker van de laadpaal compatibel is met die van je voertuig.

  2. Kies tussen een laadkabel of contactdoos: sommige laadpalen hebben een losse kabel die je aan het voertuig kunt aansluiten, terwijl andere een vaste contactdoos hebben waar je het voertuig tegenaan kunt parkeren.

  3. Bekijk de locatie van de laadpaal: denk na over waar je de laadpaal wilt plaatsen en of deze op een handige en veilige manier te bereiken is.

  4. Controleer het laadvermogen en de huisaansluiting: zorg ervoor dat de laadpaal voldoende vermogen heeft om je voertuig snel op te laden en dat de huisaansluiting daarvoor krachtig genoeg is.

  5. Overweeg de montage: sommige laadpalen zijn makkelijker te installeren dan andere, dus houd hier rekening mee als je kiest.

  6. Bekijk de abonnementsvormen: sommige laadpalen vereisen een abonnement om te kunnen gebruiken, terwijl andere vrij toegankelijk zijn. Kies de optie die het beste bij je past.