Skip to main content

Warmtepomp

Ontdek onze uitgebreide selectie warmtepompen, geschikt voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Maak kennis met de toekomst van verwarmen en koelen en kies de perfecte warmtepomp die aan al je behoeften voldoet.

Vraag een offerte aan

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Straat, huisnummer en postcode

Warmtepomp

Ontdek onze uitgebreide selectie warmtepompen, geschikt voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Maak kennis met de toekomst van verwarmen en koelen en kies de perfecte warmtepomp die aan al je behoeften voldoet.

Wil je op de hoogte blijven?

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Straat, huisnummer en postcode

Wat zijn warmtepompen?

Een warmtepomp is een innovatieve oplossing voor het verwarmen en koelen van uw huis. Met zijn indrukwekkende energie-efficiëntie kan een warmtepomp aanzienlijke besparingen opleveren op uw energierekeningen. Dit systeem is niet alleen kostenbesparend, maar ook milieuvriendelijk, aangezien het gebruikmaakt van hernieuwbare bronnen en helpt bij het verlagen van de CO2-uitstoot. Bovendien biedt de warmtepomp een ongeëvenaard comfort door zowel verwarming als koeling te leveren, afhankelijk van het seizoen. De veelzijdigheid van de warmtepomp maakt het een ideale keuze voor moderne huishoudens die streven naar efficiëntie, comfort en duurzaamheid.

Besparingen met een warmtepomp

Warmtepompen gebruiken minder energie dan traditionele verwarmingssystemen omdat ze warmte verplaatsen in plaats van deze te genereren. Dit maakt ze efficiënter, vooral in mildere klimaten. Ondanks de hogere initiële kosten, zijn de bedrijfskosten van een warmtepomp over het algemeen lager dan die van conventionele verwarmingssystemen, wat leidt tot besparingen op lange termijn. Warmtepompen kunnen gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen, zoals geothermische energie, wat bijdraagt aan een lagere koolstofvoetafdruk en kan resulteren in lagere energiekosten.

Hoge Energie-efficiëntie

Ze gebruiken minder energie dan traditionele systemen, wat leidt tot lagere energierekeningen en een kleinere ecologische voetafdruk.

Veelzijdigheid en Comfort

Warmtepompen bieden zowel verwarming als koeling in één systeem, waardoor het een alles-in-één oplossing is voor thuiscomfort.

Duurzaamheid

Ze verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en verminderen de uitstoot van broeikasgassen.

Warmtepomp

Een innovatieve oplossing voor het verwarmen en koelen van uw huis. Met zijn indrukwekkende energie-efficiëntie kan een warmtepomp aanzienlijke besparingen opleveren op uw energierekeningen.

Warmtepomp

Een innovatieve oplossing voor het verwarmen en koelen van uw huis. Met zijn indrukwekkende energie-efficiëntie kan een warmtepomp aanzienlijke besparingen opleveren op uw energierekeningen.

Wat voor soort warmtepomp is het beste?

Het type warmtepomp dat het beste is, hangt af van verschillende factoren, waaronder de specifieke eisen van je huis, het klimaat in jouw regio, en je budget. Hier zijn de meest gangbare soorten warmtepompen:

1. Lucht-lucht warmtepomp:

 • Haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze om de binnenruimte te verwarmen.
 • Relatief eenvoudig te installeren en geschikt voor zowel verwarming als koeling.
 • Goedkoper in aanschaf, maar kan minder efficiënt zijn bij zeer lage buitentemperaturen.

2. Lucht-water warmtepomp:

 • Werkt op dezelfde manier als een lucht-lucht warmtepomp, maar gebruikt de warmte om water te verwarmen in plaats van direct de lucht.
 • Geschikt voor verwarmingssystemen met radiatoren of vloerverwarming.
 • Efficiënter dan lucht-lucht warmtepompen bij koudere temperaturen.

3. Water-water warmtepomp:

 • Haalt warmte uit grondwater of een bodemlus in de grond.
 • Biedt constante en hoge efficiëntie, maar de installatie kan duurder zijn.
 • Goede keuze als je voldoende ruimte hebt voor een bodemlus.

4. Hybride warmtepomp:

 • Combineert een warmtepomp met een traditionele cv-ketel.
 • Schakelt automatisch tussen de twee systemen op basis van de buitentemperatuur en energie-efficiëntie.
 • Ideaal voor bestaande huizen waar volledige vervanging van het verwarmingssysteem moeilijk is.

5. Geothermische warmtepomp:

 • Maakt gebruik van de constante temperatuur van de aarde voor verwarming en koeling.
 • Hoge initiële kosten, maar zeer efficiënt en milieuvriendelijk op de lange termijn.
 • Vereist voldoende ruimte voor de installatie van bodemlussen.

 

Naar onze mening is een water/water warmtepomp vanwege het extreem hoge rendement en de efficiënte koeling, op langere termijn veruit de beste keuze met de laagste kosten over de totale levensduur.

Wat zijn de voor- en nadelen van een warmtepomp?

Voordelen van een warmtepomp:

Energiezuinig:
Warmtepompen halen warmte uit de lucht, grond of water, waardoor ze aanzienlijk energiezuiniger zijn dan traditionele verwarmingssystemen.

Milieuvriendelijk:
Ze verminderen de uitstoot van broeikasgassen en verminderen de ecologische voetafdruk, vooral als ze draaien op groene energiebronnen.

Lagere energiekosten op lange termijn:
Hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn, kunnen warmtepompen leiden tot lagere energiekosten op lange termijn, vooral als ze goed worden onderhouden.

Koelmogelijkheden:
Sommige warmtepompen kunnen in de zomer ook dienst doen als airconditioning, waardoor ze het hele jaar door nuttig zijn.

Subsidies en belastingvoordelen:
In sommige regio’s zijn er financiële incentives beschikbaar, zoals subsidies of belastingvoordelen, om de installatie van warmtepompen te bevorderen.

 

Nadelen van een warmtepomp:

Initiële kosten:
De initiële aanschaf- en installatiekosten van een warmtepomp kunnen hoger zijn dan die van traditionele verwarmingssystemen.

Ruimtevereisten:
Sommige warmtepompsystemen vereisen voldoende ruimte voor de installatie van bijvoorbeeld een bodemlus of buitenunit.

Temperatuurafhankelijkheid:
De efficiëntie van lucht-lucht en lucht-water warmtepompen kan afnemen bij zeer lage buitentemperaturen, wat invloed kan hebben op de verwarmingscapaciteit.

Onderhoud:
Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om de efficiëntie te behouden en storingen te voorkomen.

Geluidsniveau:
Sommige warmtepompen kunnen geluid produceren, vooral lucht-lucht warmtepompen buitenshuis. Bij het overwegen van een warmtepomp is het essentieel om de specifieke kenmerken en vereisten van jouw huis en locatie in overweging te nemen. Het raadplegen van een HVAC-professional kan helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een warmtepomp?

Voor een hybride warmtepomp heb je doorgaans voldoende aan 5 tot 7 (extra) zonnepanelen. Bij de all-electric warmtepomp doe je er verstandig aan zeker 7 tot 9 (extra) zonnepanelen te installeren. Daarmee ben je in principe verzekerd van een volledige compensatie voor de hogere vraag naar elektriciteit.

Is verwarmen met een warmtepomp goedkoper dan gas?

Met een warmtepomp vervang je het gasverbruik door stroom. Daarmee ben je een stuk goedkoper uit. Afhankelijk van je energieprijs bespaar je met een warmtepomp met buitenunit 710 tot 1.170 euro per jaar (inclusief het vastrecht voor de gasaansluiting die weg kan).

Wat verbruikt een warmtepomp aan stroom per jaar?

Een warmtepomp verbruikt gemiddeld zo’n 2000 tot 3000 kWh per jaar. Maar let op, dit is compleet afhankelijk van het type warmtepomp dat je gebruik en de warmtevraag binnen jouw woning. Zo moet je jezelf eerst afvragen hoe groot de oppervlakte is die je dagelijks (in koude periode) wilt verwarmen.

Hoeveel stroom verbruikt een warmtepomp per dag?

Over het algemeen kunt u verwachten dat een warmtepomp ongeveer 2-5 kWh elektriciteit per dag verbruikt. Dit getal kan echter sterk variëren, afhankelijk van de hierboven genoemde factoren. Een van de grootste factoren die van invloed is op het elektriciteitsverbruik van een warmtepomp is de buitentemperatuur.

Hoeveel subsidie krijg je voor een warmtepomp?

Je kunt subsidie krijgen als je een warmtepomp koopt. De hoogte van deze ISDE-subsidie hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen. Zo wordt duurzame verwarming nog aantrekkelijker. Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht krijg je tussen de € 1.950 tot 3.000 subsidie.

 • Voor een volledige lucht/water-warmtepomp is het subsidiebedrag € 1.950 tot 3.750.
 • Voor een bodem-warmtepomp start het subsidiebedrag bij € 3.750 en loopt op tot 5.100.
 • Er is ook subsidie voor warmtepompboilers en pvt-panelen.
 • Het subsidiebedrag hangt af van het vermogen en energielabel.
 • De precieze bedragen per apparaat vind je in de meldcodelijst op rvo.nl.

Goed om te weten: als je de warmtepomp combineert met een isolatiemaatregel, krijg je de hogere subsidie voor de isolatiemaatregel. Bekijk de voorwaarden voor de isolatiesubsidie.

Hoe lang gaan warmtepompen mee?

De gemiddelde warmtepomp levensduur is theoretisch zo’n 15 tot 20 jaar, wat zelfs nog langer kan zijn als de omstandigheden gunstig zijn. Sommige warmtepompen gaan echter wel langer dan 30 jaar mee. Voor een deel heb je de warmtepomp levensduur zelf in de hand.

10 jaar garantie

We staan achter onze producten. Daarom ook bieden we 10 jaar garantie

Vloeiend aanschafproces

Van offerteaanvraag tot en met levering klaar voor gebruik.

Deskundig advies

Het deskundig advies, die wordt beoordeeld met een 4.8/5

Wil je op de hoogte blijven?

    Klantbeoordelingen (4.8/5)   Bekijk alle reviews

Wil je op de hoogte blijven?

    Klantbeoordelingen (4.8/5)   Bekijk alle reviews