Jouw winkelmand
Follow us

Het wordt over het algemeen afgeraden om een powerbank in de ruimbagage te plaatsen tijdens het reizen. Dit heeft te maken met veiligheidsvoorschriften en mogelijke risico’s die kunnen ontstaan door de lithium-ionbatterijen in powerbanks.

De meeste luchtvaartmaatschappijen verbieden het meenemen van powerbanks in ruimbagage vanwege het brandgevaar dat lithium-ionbatterijen kunnen vormen. Deze batterijen hebben een potentieel risico op oververhitting en ontbranding, vooral als ze beschadigd raken of onjuist worden gebruikt. In het laadruim van een vliegtuig is het moeilijker om een eventueel batterijprobleem snel op te merken en te behandelen, waardoor de veiligheid van de vlucht in gevaar kan komen.

Daarom wordt aanbevolen om powerbanks altijd in de handbagage te plaatsen tijdens het reizen. Handbagage bevindt zich doorgaans in het passagiersgedeelte van het vliegtuig, waar eventuele problemen met de powerbank snel kunnen worden opgemerkt en behandeld. Zorg er wel voor dat de powerbank goed is verpakt en dat de contactpunten zijn beschermd om te voorkomen dat deze per ongeluk inschakelt tijdens de vlucht.

Het is belangrijk om de specifieke voorschriften van de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist te raadplegen, omdat deze kunnen variëren. In het algemeen geldt echter dat het meenemen van een powerbank in de handbagage de veiligste en meest gebruikelijke optie is.