Waarom router niet in meterkast?

Het wordt over het algemeen afgeraden om een router in de meterkast te plaatsen. Hier zijn een paar redenen waarom:

  1. Interferentie: De meterkast kan vol zitten met elektrische apparaten zoals de stroommeter, schakelaars en bekabeling. Deze apparaten kunnen elektromagnetische interferentie veroorzaken, wat de signaalsterkte en de prestaties van de router kan beïnvloeden. Het kan resulteren in een zwakker Wi-Fi-signaal en verminderde snelheden.

  2. Signaalblokkering: De meterkast is vaak gemaakt van metalen materialen, zoals staal of beton. Deze materialen kunnen het Wi-Fi-signaal blokkeren of verzwakken. Dit kan resulteren in slechte dekking en beperkte connectiviteit in andere delen van het huis.

  3. Warmte en ventilatie: De meterkast kan een kleine, afgesloten ruimte zijn met beperkte ventilatie. Routers kunnen warmte genereren tijdens het normale gebruik. Als de router in de meterkast wordt geplaatst, kan dit leiden tot een opeenhoping van warmte, wat de levensduur en prestaties van de router kan beïnvloeden.

  4. Toegankelijkheid: Als de router in de meterkast wordt geplaatst, kan dit de toegankelijkheid bemoeilijken. Dit kan problematisch zijn wanneer je de router moet resetten, instellingen moet wijzigen of apparaten moet aansluiten via kabels. Het is handiger om de router op een locatie te plaatsen waar je er gemakkelijk bij kunt.

Over het algemeen wordt aangeraden om de router op een centrale locatie in het huis te plaatsen, bij voorkeur op een hogere positie en weg van mogelijke bronnen van interferentie. Dit kan helpen om een betere dekking en prestaties van het Wi-Fi-signaal te bereiken in alle delen van jouw woning.

Related posts