Wat kost elektrisch laden per km?

De kosten voor elektrisch laden per kilometer kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

  1. Tariefstructuur: De prijs per kilowattuur (kWh) kan verschillen, afhankelijk van het laadstation en de laadpasprovider. Sommige laadstations hanteren een vast tarief per kWh, terwijl andere stations variabele tarieven hebben op basis van het tijdstip van de dag.

  2. Laadsnelheid: Snelladen bij speciale snellaadstations kan duurder zijn dan langzamer laden bij reguliere laadpunten. Snelladen kan handig zijn als je snel wilt opladen tijdens een lange reis, maar het kan hogere kosten met zich meebrengen.

  3. Thuisladen: Als je de mogelijkheid hebt om thuis te laden, is dit meestal de goedkoopste optie. Je betaalt dan je reguliere elektriciteitstarief per kWh. Houd er echter rekening mee dat de exacte kosten variëren afhankelijk van je energieleverancier en het type elektriciteitstarief dat je hebt.

Gemiddeld genomen liggen de kosten voor elektrisch laden ergens tussen de €0,20 en €0,40 per kilowattuur. Een elektrische auto verbruikt doorgaans tussen de 15 en 25 kWh per 100 kilometer, afhankelijk van het model en de rijstijl. Dus de kosten per kilometer liggen meestal tussen de €0,03 en €0,10. Het is echter belangrijk op te merken dat deze cijfers slechts schattingen zijn en dat de werkelijke kosten kunnen variëren op basis van de bovengenoemde factoren.

  

 

Related posts