Jouw winkelmand
Follow us

De kosten voor het opladen van een powerbank kunnen variëren, afhankelijk van de prijs van elektriciteit in jouw regio en het energieverbruik van de powerbank zelf. Over het algemeen zijn powerbanks echter zeer energie-efficiënt en vereisen ze relatief weinig stroom om op te laden.

Om een ruwe schatting te maken van de kosten, kun je de capaciteit van de powerbank (uitgedrukt in mAh of Wh) vermenigvuldigen met de kosten per kilowattuur (kWh) van elektriciteit in jouw regio. De meeste powerbanks hebben een capaciteit tussen 2000 mAh en 20.000 mAh.

Bijvoorbeeld, als je een powerbank hebt met een capaciteit van 10.000 mAh en de kosten per kWh elektriciteit in jouw regio zijn 0,20 euro, dan kun je de volgende berekening maken:

Capaciteit powerbank: 10.000 mAh = 10 Ah Energieverbruik in kWh: 10 Ah / 1000 = 0,01 kWh Kosten voor het opladen: 0,01 kWh * 0,20 euro = 0,002 euro

Dit is een zeer ruwe schatting en de werkelijke kosten kunnen variëren. Het is ook belangrijk op te merken dat powerbanks vaak een interne conversie-efficiëntie hebben, wat betekent dat niet alle energie die je in de powerbank steekt, daadwerkelijk beschikbaar is voor het opladen van apparaten. Het kan dus iets meer elektriciteit kosten om de powerbank volledig op te laden dan wat je berekend hebt.

Het is raadzaam om de specifieke tarieven voor elektriciteit in jouw regio te raadplegen en rekening te houden met andere factoren, zoals de efficiëntie van de powerbank, om een nauwkeurigere schatting te maken van de kosten voor het opladen van een powerbank.