Welke elektrische auto kan je gebruiken als Thuisbatterij?

Sommige elektrische auto’s kunnen worden gebruikt als een thuisbatterij, waarbij ze de opgeslagen elektriciteit terug kunnen leveren aan het elektriciteitsnet vanuit hun accu. Dit proces staat bekend als “vehicle-to-grid” (V2G).

Op dit moment bieden verschillende fabrikanten V2G-functionaliteit aan op hun elektrische modellen, maar het is belangrijk om op te merken dat niet alle elektrische auto’s standaard zijn uitgerust met deze functie.

Een van de bekendste modellen die V2G ondersteunt, is de Nissan LEAF. Sommige versies van de LEAF hebben V2G-mogelijkheden, waardoor de accu van de auto kan worden gebruikt om energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet.

Andere autofabrikanten, zoals Hyundai en Kia, werken ook aan V2G-technologie en bieden mogelijkheden om hun elektrische voertuigen te gebruiken als thuisbatterijen.

Het is echter belangrijk op te merken dat het gebruik van een elektrische auto als thuisbatterij afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de specifieke functionaliteit van het voertuig, de laadinfrastructuur en de energiebeheersystemen in jouw huis. Het is raadzaam om contact op te nemen met de autofabrikant of een erkende installateur voor specifieke informatie en advies over het gebruik van een elektrische auto als thuisbatterij.

Related posts