Welke landen reisstekker nodig?

Bij het reizen naar verschillende landen kunnen de stopcontacttypen en voltages variëren. Hier zijn enkele voorbeelden van landen waar je mogelijk een reisstekker nodig hebt:

  1. Verenigd Koninkrijk: In het Verenigd Koninkrijk worden de unieke G-type stopcontacten gebruikt, met drie rechthoekige pinnen. Je hebt een reisstekker nodig om je elektronische apparaten aan te sluiten op Britse stopcontacten.

  2. Verenigde Staten en Canada: In de Verenigde Staten en Canada worden het A-type stopcontacten gebruikt, met twee platte pinnen. Een reisstekker is vereist om je apparaten veilig op deze stopcontacten aan te sluiten.

  3. Australië en Nieuw-Zeeland: In deze landen worden het I-type stopcontacten gebruikt, met drie schuine pinnen in een driehoekige vorm. Je hebt een reisstekker nodig om je apparaten aan te sluiten op deze stopcontacten.

  4. Zwitserland: Zwitserland gebruikt het J-type stopcontacten, met drie ronde pinnen in een gelijkzijdige driehoekige configuratie. Een reisstekker is nodig om je elektronische apparaten aan te sluiten op Zwitserse stopcontacten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, en er zijn nog veel meer landen waarvoor specifieke reisstekkers nodig kunnen zijn. Het is altijd raadzaam om de stopcontacttypen en -vereisten van je bestemming te controleren voordat je op reis gaat, zodat je de juiste reisstekkers kunt meenemen om je apparaten veilig te kunnen gebruiken.

Related posts