Jouw winkelmand
Follow us

Om mee te mogen nemen in het vliegtuig moeten powerbanks voldoen aan specifieke regels en voorschriften van luchtvaartmaatschappijen en luchtvaartautoriteiten. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor powerbanks die meestal zijn toegestaan in de handbagage:

  1. Capaciteit: De capaciteit van de powerbank mag meestal niet hoger zijn dan 100 wattuur (Wh) of 27.000 milliampère-uur (mAh). Dit kan variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, dus controleer de specifieke limieten van de maatschappij waarmee je vliegt.

  2. Aantal: Meestal is het toegestaan om één of twee powerbanks mee te nemen in de handbagage. Het is belangrijk om te voldoen aan de maximale toegestane capaciteit zoals hierboven vermeld.

  3. Verpakking: Powerbanks moeten worden meegenomen in de handbagage en niet in de ruimbagage. Zorg ervoor dat de powerbank goed verpakt is om te voorkomen dat deze beschadigd raakt of per ongeluk wordt ingeschakeld tijdens de vlucht.

  4. Contactpunten: Zorg ervoor dat de contactpunten van de powerbank goed zijn beschermd om kortsluiting te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door de powerbank in een aparte hoes of tas te bewaren.

Het is belangrijk om de specifieke voorschriften en limieten van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt te controleren, omdat deze kunnen variëren. Raadpleeg de website van de luchtvaartmaatschappij of neem contact op met de klantenservice voor de meest recente informatie met betrekking tot het meenemen van powerbanks aan boord.