Batterijcontainers slaan
netenergie veilig op
Elke Batterijcontainer wordt volledig geassembleerd en klaar voor gebruik geleverd, wat zorgt voor snelle installatietijden en verminderde complexiteit.
Gratis consult, simulatie en schouw
Complete ontzorging van A tot Z
10 jaar garantie
Stroomafname en Teruglevering
Wat is je doel?
Hieronder vind je de vier belangrijkste doelen bij de aanschaf van een batterijcontainer. Kies het doel dat het beste bij jou past.
Handelen en net stabiliseren
Hogere zelf- voorzieningsgraad en netonafhankelijk
Piekbelasting en bedrijfsuitbreiding
Verduurzaming en CO2-Reductie
Handelen en 
net stabiliseren
Bedrijven zoeken naar winstgevende manieren om hun investering in batterijopslagsystemen te benutten.

Traditionele methoden voor energieopslag en -gebruik bieden beperkte mogelijkheden voor rendement. Actieve deelname aan energiehandelsmarkten zoals EPEX, onbalansmarkten en reservevermogensmarkten (FCR, aFRR, mFRR) biedt echter de kans om de investering in batterijopslag te optimaliseren.
Handel model
Pionier in de energietransitie
Versterking van bedrijfsimago
Hogere zelf-
voorzieningsgraad en netonafhankelijk
Ondernemingen die investeren in zonne-energie staan voor het probleem dat ze de opgewekte energie niet altijd volledig kunnen benutten op het moment van productie. Dit leidt tot het terugleveren van overtollige energie aan het net, wat financieel minder aantrekkelijk is door dalende vergoedingen.

Bovendien willen deze bedrijven bij een stroomstoring niet afhankelijk zijn van het netwerk, om hun productie of bedrijfsvoering 24/7 voort te kunnen zetten.
Volledige zelfvoorziening
CO2-besparing
Versterk je bedrijfscontinuïteit
Piekbelasting en bedrijfsuitbreiding
Bedrijven ervaren piekbelastingen en stuiten op beperkingen bij bedrijfsuitbreiding, vooral wanneer hun gecontracteerde vermogen niet voldoet aan de vraag naar stroom op piekmomenten. Overschrijdingen van dit gecontracteerde vermogen leiden tot aanzienlijke boetes.

Daarnaast ondervinden ondernemingen uitdagingen bij het elektrificeren van hun wagenpark door de introductie van elektrische voertuigen, vanwege onvoldoende netaansluiting of gecontracteerd vermogen, wat noodzakelijke uitbreidingen belemmert.
Optimaliseer netaansluiting capaciteit
Peak-shaving
Hernieuwbare Bandstof Eenheden (HBE)
Verduurzaming 
en CO2-Reductie
Bedrijven staan onder toenemende druk om hun CO2-uitstoot te verminderen en hun operaties te verduurzamen, mede door strengere milieuvoorschriften, veranderende marktverwachtingen en de algemene noodzaak om bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering.

Veel bedrijven worstelen echter met het vinden van effectieve, kostenefficiënte manieren om deze doelstellingen te bereiken zonder hun bedrijfsvoering te verstoren.
Handel met CO2-certificaten
Unique selling point
CO2-voetafdruk
Moeiteloze besparingen en continu inzicht
Optimaliseer met precisie,

profiteer met intelligentie
Onze EMS optimaliseert je energieverbruik, verhoogt automatisch je inkomsten, en biedt moeiteloze besparingen en continu inzicht via onze app. Geniet van onze batterijcontainer zonder maandelijkse kosten of verborgen tarieven, en koppel tot 250 grootverbruikers aan onze EMS.
Vooruitstrevende AI
Ons zelflerend AI-algoritme begrijpt jouw energiebehoeften en past zich automatisch aan, zodat je maximale besparingen realiseert.
Weer-afgestemde energieoptimalisatie
Onze slimme software past je energiegebruik aan op basis van weersvoorspellingen, zodat je altijd de meest efficiënte energiebron gebruikt.
Dynamisch energiecontract (EPEX)
Ons systeem handelt voor jou op de energiemarkt. Geniet van de voordelen van een dynamisch energiecontract zonder zelf iets te hoeven doen.
Verdienen aan onbalans
Het uitschakelen van je omvormer bij netonbalans stabiliseert het netwerk, voorkomt problemen op zonnige dagen, en biedt extra inkomsten.
Verdienen aan FCR, aFRR, mFRR
FCR stabiliseert de netfrequentie (50 Hz). TenneT veilt dagelijks capaciteiten. De batterijcontainer kan per dag €300+ per MWh opleveren.
Real-time inzicht met onze app
Volg in real-time de energiestromen van het net, zonnepanelen, windmolens, EV-lader, koelcellen en meer. Onze app biedt alle inzichten.
Voor elke klant creëren we een gratis simulatie die specifiek inzicht biedt in welke batterijcontainer het beste aansluit bij jouw situatie, inclusief de terugverdientijd en totale besparingen. Hieronder geven we een kort overzicht van enkele grafieken die in de simulatie worden opgesteld.
Voorbeeldsimulatie

Deze voorbeeldsimulatie is gebaseerd op een batterijcontainer van 500 kWh opslagcapaciteit met een totaal omvormvermogen van 250 kW. De jaarlijkse elektriciteitsopbrengst bedraagt 129.136 kWh en het verbruik 397.030 kWh. 

Totaal resultaat na 15 jaar
Aansluitvermogen per uur

Deze grafiek toont de energieafname en -injectie in het elektriciteitsnet, aangegeven door de rode en zwarte lijn, en illustreert de praktische limieten van jouw energiegebruik. Dit helpt overdimensionering te voorkomen en toont de noodzaak van een batterijcontainer.

Energieverbruik per dag

Deze grafiek toont een gedetailleerd maandelijks overzicht van je dagelijkse energieverbruik en -injectie, evenals het laad- en ontlaadproces van je batterij. Hiermee krijg je inzicht in de efficiëntie van je energiegebruik en -opslag.

De voordelen
van ChargeBlock
Bij ChargeBlock staat klanttevredenheid voorop. Met onze uitgebreide diensten en garanties zorgen we ervoor dat je zorgeloos kunt genieten van onze producten. Hier zijn drie unieke verkoopargumenten die ons onderscheiden:
Gratis consult, simulatie en schouw
Profiteer van kosteloze dienstverlening met een vrijblijvend consult, een gedetailleerde simulatie en een uitgebreide schouwing voor volledige informatie en begeleiding.
Complete ontzorging van A tot Z
Volledige ontzorging op het gebied van kennis, betrouwbare partners en uitgebreide nazorg zorgt voor een moeiteloze ervaring van begin tot eind.
10 jaar garantie op alle onze producten
Geniet van volledige gemoedsrust dankzij de uitgebreide garantie van 10 jaar op alle producten, waardoor langdurige kwaliteit en duurzaamheid verzekerd zijn.
Duurzame energie 
in vijf stappen
Bij ChargeBlock zorgen wij voor een naadloze overgang naar duurzame energieoplossingen. Ons plan van aanpak is zorgvuldig ontworpen om jou volledig te ontzorgen en optimale resultaten te behalen. Ons proces bestaat uit de volgende vijf stappen.
Aanvraag & Consult

De klant dient een aanvraag in en ontvangt persoonlijk consult op maat over de beste energiemogelijkheden.

Plan een consult in
Gegevens & Simulatie

Vervolgens worden de benodigde gegevens verzameld en een simulatie uitgevoerd om de verwachte kosten en besparingen te berekenen.

Gratis simulatie aanvragen
Offerte & Levering

De klant krijgt een offerte op basis van de simulatie en na akkoord wordt de levering van de batterijopslagsysteem geregeld.

Engineering & Installatie

We leveren kant-en-klare batterij- en zonnepaneelconstructies met ontwerp en installatie voor een betrouwbare en efficiënte batterijopslagsysteem.

Monitoring & Onderhoud

We bieden monitoring, handel op EPEX en onbalansmarkten, en onderhoudscontracten via hoogwaardige partners voor optimale prestaties en betrouwbare energie.

Stroomafname en Teruglevering
Onze service
We leveren kant-en-klare batterijcontainer- en zonnepaneelconstructies, inclusief ontwerp en engineering. Daarnaast bieden we monitoring van deze constructies aan via een van onze partners, die experts zijn in het handelen op EPEX, onbalansmarkten, FCR, aFRR, mFRR en ook HBE's.
Gratis consult, simulatie en schouw
Geavanceerde systeemintegratie
Expert Onderhoud & Systeemmonitoring
Achteraf 100% tevreden
Klantbeoordelingen over onze batterijoplossingen. Ontdek de ervaringen van klanten uit heel de Benelux met de aankoop en installatie van onze energieopslagoplossingen.
Onze nieuwe thuisbatterij werd snel en efficiënt geïnstalleerd. Het systeem is top en bespaart veel energie!
Sarah Janssen
Utrecht, Nederland
De batterijcontainer is ideaal voor ons bedrijf. Professioneel geplaatst en geweldige prestaties. We zijn zeer tevreden!
Jan van Bouma
Rotterdam, Nederland
De thuisbatterij werd perfect geïnstalleerd. Alles werkt uitstekend en we merken al flinke energiebesparingen. Zeer tevreden!
Mark de Vries
Eindhoven, Nederland
De nummer een in
Batterijopslagsystemen
Profiteer van lagere kosten en een betrouwbare energiebron voor wanneer je die nodig hebt.
Gratis consult, simulatie en schouw
Complete ontzorging van A tot Z
10 jaar garantie