Skip to main content

Heeft een laadpaal een eigen groep nodig?

Ja, in de meeste gevallen heeft een laadpaal voor thuis een eigen groep nodig. Een laadpaal voor elektrische voertuigen vereist een aparte stroomtoevoer om ervoor te zorgen dat het laden veilig en efficiënt verloopt. Het is belangrijk dat de elektrische installatie in je woning voldoende capaciteit heeft om zowel de laadpaal als andere elektrische apparaten te voorzien van de benodigde stroom.

Het installeren van een aparte groep voor de laadpaal houdt in dat er een extra stroomcircuit wordt gecreëerd in de meterkast, dat specifiek is bedoeld voor de laadpaal. Dit zorgt ervoor dat de laadpaal een betrouwbare en constante stroomtoevoer krijgt, zonder dat andere apparaten in huis hierdoor worden beïnvloed.

Het exacte installatieproces kan verschillen afhankelijk van de bestaande elektrische infrastructuur in je woning en de specifieke vereisten van de laadpaal. Het is raadzaam om een professionele elektricien te raadplegen voor advies en installatie van de laadpaal. Zij kunnen de benodigde elektrische aanpassingen beoordelen en zorgen voor een veilige en correcte installatie van de laadpaal met een eigen groep.