Skip to main content

Hoe betaal je bij een snellader?

Bij een snellader wordt de betaling doorgaans op een andere manier afgehandeld dan bij reguliere laadpalen. Hier zijn de gebruikelijke betaalmethoden voor het opladen bij een snellader:

  1. Laadpas: Het gebruik van een laadpas is de meest gangbare manier om te betalen bij een snellader. Net als bij reguliere laadpalen kun je een laadpas gebruiken om toegang te krijgen tot de snellader en het opladen te starten. De kosten worden vervolgens in rekening gebracht via je laadpas. Het tarief voor het opladen bij een snellader kan anders zijn dan bij reguliere laadpalen, vaak op basis van de tijd die wordt gebruikt in plaats van de geleverde energie (kWh). Zorg ervoor dat jouw laadpas geschikt is voor snelladen en controleer de tarieven en voorwaarden die van toepassing zijn.

  2. Mobiele apps: Sommige snellaadaanbieders hebben ook mobiele apps waarmee je het opladen kunt starten en betalen. Via de app kun je de gewenste snellader selecteren, het opladen starten en de kosten bekijken. Betaling wordt meestal gedaan via een gekoppelde betaalmethode, zoals een creditcard of PayPal. De app biedt vaak extra functies, zoals het vinden van beschikbare snelladers en het ontvangen van laadstatusmeldingen.

  3. Contactloze betaling: Bij bepaalde snelladers is het mogelijk om contactloos te betalen. Dit betekent dat je jouw creditcard of betaalpas kunt gebruiken om te betalen door simpelweg de pas tegen de betaalterminal van de snellader te houden. Volg de instructies op het scherm van de snellader om de betaling te voltooien.

Het is belangrijk om te weten welke betaalmethoden beschikbaar zijn bij de specifieke snellader die je wilt gebruiken. Op de snellader zelf of op de website van de snellaadaanbieder vind je meestal instructies over hoe je kunt betalen. Houd er rekening mee dat de beschikbare betaalmethoden kunnen variëren, afhankelijk van de snellaadaanbieder en het type snellader.