Skip to main content

Hoe moet je betalen in Londen?

In Londen zijn er verschillende betaalmethoden beschikbaar om je uitgaven te doen. Hier zijn enkele veelgebruikte betaalmethoden in de stad:

  1. Britse ponden contant geld: Het is altijd handig om wat contant geld bij je te hebben voor kleine uitgaven, zoals bij lokale markten of voor het betalen van fooien. Je kunt geld wisselen bij banken, wisselkantoren of geldautomaten (ATM’s) die beschikbaar zijn in de stad.

  2. Pinpassen en creditcards: Pinpassen en creditcards worden algemeen geaccepteerd in de meeste winkels, restaurants, hotels en andere commerciële instellingen in Londen. Zorg ervoor dat je je pincode kent als je een pinpas gebruikt. Let ook op eventuele internationale transactiekosten die je bank kan berekenen voor het gebruik van je kaart in het buitenland.

  3. Contactloze betalingen: Contactloze betalingen zijn wijdverbreid in Londen. Je kunt contactloos betalen met een pinpas, creditcard of zelfs met je smartphone (bijvoorbeeld via Apple Pay of Google Pay). Dit is handig voor snelle en gemakkelijke betalingen, vooral bij het gebruik van het openbaar vervoer, zoals de metro of bussen.

  4. Mobiele betalingen: Mobiele betaalapps zoals Apple Pay, Google Pay en andere digitale portemonnees worden ook geaccepteerd in veel winkels en restaurants in Londen. Je kunt je betaalpas of creditcard toevoegen aan de app en eenvoudig betalen door je mobiele apparaat bij de betaalterminal te houden.

Let op dat sommige kleine winkels, marktkramen of lokale eetgelegenheden mogelijk alleen contante betalingen accepteren, dus het is altijd handig om wat contant geld bij je te hebben. Daarnaast is het raadzaam om altijd alert te zijn op mogelijke skimming- of fraudepraktijken en je kaarten veilig te bewaren.

Het is handig om te weten dat de meeste plaatsen in Londen ook betalingen met andere valuta’s accepteren, zoals euro’s of Amerikaanse dollars, maar je moet er rekening mee houden dat de wisselkoersen mogelijk niet gunstig zijn. Het is meestal het beste om in de lokale valuta (Britse ponden) te betalen om de beste tarieven te krijgen.