Skip to main content

Hoeveel zonnepanelen voor 10 kWh batterij?

Het aantal benodigde zonnepanelen voor een 10 kWh batterij kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het vermogen van de zonnepanelen, de locatie van je huis, de efficiëntie van de panelen en het energieverbruik van je huishouden. Om een schatting te maken, kun je rekening houden met de volgende informatie:

  1. Dagelijkse energieopwekking: Een algemene vuistregel is dat een zonnepaneel gemiddeld tussen de 3 kWh en 5 kWh per dag kan genereren, afhankelijk van de omstandigheden. Dit kan variëren afhankelijk van de locatie, de oriëntatie van de panelen, de schaduwval en andere factoren.

  2. Benodigde energieopslag: Als je een 10 kWh batterij wilt hebben, betekent dit dat de batterij in staat moet zijn om 10 kWh aan energie op te slaan. Dit kan je helpen bij het bepalen van de hoeveelheid energie die je dagelijks moet genereren met behulp van zonnepanelen.

  3. Gemiddelde energieproductie per paneel: Om een schatting te maken van het aantal benodigde zonnepanelen, kun je de dagelijkse energieopwekking delen door de gemiddelde energieproductie per paneel. Bijvoorbeeld, als je zonnepanelen gemiddeld 4 kWh per dag genereren en je een 10 kWh batterij wilt hebben, zou je ongeveer 2,5 zonnepanelen nodig hebben (10 kWh / 4 kWh = 2,5 panelen). Aangezien je geen fractionele panelen kunt installeren, zou je waarschijnlijk naar het dichtstbijzijnde geheel aantal panelen afronden, dus in dit geval zouden 3 zonnepanelen voldoende zijn.

Het is belangrijk om op te merken dat deze schattingen gebaseerd zijn op algemene richtlijnen en dat de werkelijke energieopwekking kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het is raadzaam om een professionele installateur te raadplegen die rekening kan houden met je specifieke situatie, energieverbruik en de beschikbare zonuren in jouw regio. Een professionele analyse kan je helpen bij het bepalen van het optimale aantal zonnepanelen om voldoende energie te genereren voor je 10 kWh batterij.