Skip to main content

Is parkeren bij laadpaal gratis?

Het parkeren bij een laadpaal is over het algemeen niet gratis. Hoewel de elektriciteit die je gebruikt om je voertuig op te laden mogelijk apart in rekening wordt gebracht, kunnen er parkeerkosten van toepassing zijn, vergelijkbaar met andere parkeerplaatsen in de buurt.

De kosten en parkeerregels kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke locatie en het beleid van de beheerder van de laadpaal. Sommige laadpalen kunnen zich bevinden op openbare parkeerplaatsen waar algemene parkeertarieven gelden. In andere gevallen kunnen speciale parkeertarieven van toepassing zijn om ervoor te zorgen dat de laadpalen beschikbaar zijn voor elektrische voertuigen en dat er geen misbruik wordt gemaakt van de laadinfrastructuur.

Het is belangrijk om te controleren welke parkeerregels van toepassing zijn op de specifieke laadpaal die je wilt gebruiken. Dit kan worden aangegeven op de parkeerborden bij de laadpaal of op de website of app van de betreffende laadnetwerkbeheerder. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van eventuele parkeerkosten en de geldende parkeerduurbeperkingen om boetes of andere ongemakken te voorkomen.