Skip to main content

Kan ik mijn laadpas overal gebruiken?

Het gebruik van je laadpas kan afhangen van de specifieke laadpasprovider en het laadnetwerk waarmee ze samenwerken. Over het algemeen kun je met een laadpas bij veel laadpunten terecht, maar er zijn enkele factoren om rekening mee te houden:

  1. Laadnetwerkdekking: Elke laadpasprovider heeft een samenwerking met bepaalde laadnetwerken. Het is belangrijk om te controleren welke laadnetwerken zijn opgenomen in het aanbod van je laadpasprovider. Sommige laadpassen bieden toegang tot een breed scala aan laadnetwerken, terwijl andere beperkter kunnen zijn.

  2. Roaming-afspraken: Sommige laadpasproviders hebben roaming-afspraken met andere laadnetwerken. Dit betekent dat je je laadpas kunt gebruiken bij laadpunten die worden beheerd door andere laadnetwerken dan die van je laadpasprovider. Het is raadzaam om te controleren of je laadpasprovider dergelijke roaming-mogelijkheden biedt.

  3. Compatibiliteit: Niet alle laadpunten accepteren alle laadpassen. Sommige laadpunten hebben mogelijk specifieke laadpassen nodig of vereisen registratie via een app of mobiele betaling. Het is raadzaam om de instructies op het laadpunt te volgen of gebruik te maken van apps en websites van laadpasproviders die informatie verstrekken over de compatibiliteit van laadpassen.

Het is belangrijk om de informatie van je laadpasprovider te raadplegen en te controleren welke laadnetwerken en laadpunten je met je laadpas kunt gebruiken. Dit kan je helpen bij het plannen van je laadstops en het vinden van beschikbare laadpunten tijdens je reizen.