Skip to main content

Kan ik thuis 22kW laden?

Om te weten of uw elektrische installatie in staat is om de extra stroom te leveren die nodig is voor het opladen van uw elektrische voertuig (EV) met een laadvermogen van 22 kW. Dit hangt af van de groepen in uw huis of bedrijf en hun respectievelijke capaciteit. Als uw elektrische installatie niet voldoende capaciteit heeft, kan het nodig zijn om een extra groep aan te leggen of om de capaciteit van de bestaande groepen te verhogen.

  1. Type laadpaal: Er zijn verschillende soorten laadpalen beschikbaar, met verschillende laadvermogens. Sommige laadpalen zijn ontworpen voor thuisgebruik en hebben een lager laadvermogen, terwijl andere laadpalen zijn ontworpen voor commercieel gebruik en een hoger laadvermogen hebben. Als u een laadpaal wilt installeren met een laadvermogen van 22 kW, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u een laadpaal kiest die geschikt is voor thuisgebruik en die aan de vereisten van uw elektrische installatie voldoet.

Het is aan te raden om uw elektricien te raadplegen voordat u een laadpaal aanschaft, zodat u ervoor kunt zorgen dat uw elektrische installatie voldoende capaciteit heeft om de extra stroom te leveren die nodig is voor het opladen van uw EV met een laadvermogen van 22 kW. Als uw elektrische installatie niet voldoet aan de vereisten, kan de elektricien u adviseren over welke stappen u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw installatie geschikt is voor het gebruik van een laadpaal met een laadvermogen van 22 kW.