Skip to main content

Kan je in de auto blijven zitten tijdens laden?

Ja, in de meeste gevallen kun je in de auto blijven zitten terwijl deze aan het laden is, afhankelijk van het type laadstation dat je gebruikt. Bij normale laadstations, zoals die bij openbare laadpalen of thuisladers, is het over het algemeen veilig om in de auto te blijven zitten tijdens het opladen. Deze laadstations zijn ontworpen met veiligheidsmaatregelen en voldoen aan de geldende normen.

Het is echter altijd raadzaam om de instructies van het specifieke laadstation en de fabrikant van je elektrische auto op te volgen. Sommige laadstations kunnen specifieke veiligheidsmaatregelen vereisen, zoals het uitschakelen van de auto tijdens het laden of het niet verlaten van het voertuig zonder toezicht.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat snelladers vaak hogere stroomsterktes gebruiken dan normale laadstations, en het kan zijn dat je auto tijdens het snelladen warm wordt. In zulke gevallen wordt het meestal aangeraden om uit voorzorg uit de auto te stappen tijdens het snelladen om het risico op oververhitting te verminderen.

Kortom, zolang je de instructies van het laadstation en de fabrikant van je auto volgt, is het meestal mogelijk om in de auto te blijven zitten tijdens het laden.