Skip to main content

Kun je thuis ook snelladen?

Snelladen wordt over het algemeen geassocieerd met het opladen van elektrische voertuigen bij openbare laadstations die speciaal zijn ontworpen voor snelle oplaadcapaciteit. Thuisladen daarentegen maakt meestal gebruik van reguliere laadpunten met een lagere laadsnelheid. In de meeste gevallen is snelladen thuis niet mogelijk vanwege de technische vereisten en beperkingen.

Thuisladen wordt meestal uitgevoerd met behulp van een thuislader of wandlader die is aangesloten op het elektriciteitsnet en rechtstreeks op het voertuig. Deze thuisladers hebben over het algemeen een lagere laadcapaciteit dan snellaadstations die hogere vermogens leveren.

Het is belangrijk op te merken dat de laadsnelheid bij thuisladen afhankelijk is van de specificaties van je thuislader en de capaciteit van de elektrische installatie in je woning. Over het algemeen duurt het opladen van een elektrisch voertuig thuis langer dan bij snellaadstations, maar het biedt nog steeds een handige en betrouwbare manier om je voertuig op te laden gedurende langere periodes, zoals ’s nachts of tijdens werkdagen.

Als je behoefte hebt aan snelladen, is het raadzaam om gebruik te maken van openbare snellaadstations die speciaal zijn ontworpen voor snel opladen. Deze stations bieden hogere laadvermogens en kunnen je elektrische voertuig in korte tijd opladen.

Raadpleeg de specificaties van je elektrische voertuig en de handleiding van je thuislader voor meer informatie over de laadsnelheid en de mogelijkheden voor thuisladen.