Skip to main content

Kunnen zonnepanelen op een bitumen dak?

Ja, zonnepanelen kunnen op een bitumen dak worden geïnstalleerd. Bitumen daken, ook bekend als platte daken of bitumineuze daken, zijn geschikt voor zonnepanelen mits enkele belangrijke overwegingen in acht worden genomen. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

  1. Dakbelasting: Zonnepanelen voegen extra gewicht toe aan het dak. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het bitumen dak voldoende draagkracht heeft om het extra gewicht van de zonnepanelen en het montagesysteem te ondersteunen.
  2. Dakbedekingsmateriaal: Zorg ervoor dat het materiaal van het bitumen dak geschikt is voor de installatie van zonnepanelen. Het dak moet voldoende stabiel zijn om de montagesystemen te ondersteunen.
  3. Waterdichtheid: Het is cruciaal om de waterdichtheid van het dak te behouden. Een professionele installateur zal speciale bevestigingssystemen gebruiken om ervoor te zorgen dat het dak waterdicht blijft na installatie van de zonnepanelen.
  4. Installatieproces: Het installeren van zonnepanelen op een bitumen dak vereist specifieke kennis en expertise. Het is raadzaam om een erkende en ervaren installateur in te schakelen om ervoor te zorgen dat de installatie correct wordt uitgevoerd zonder het dak te beschadigen.
  5. Oriëntatie en helling: Zorg ervoor dat de zonnepanelen worden geplaatst met de juiste oriëntatie en helling om de maximale hoeveelheid zonlicht gedurende de dag op te vangen.

Bij de installatie van zonnepanelen op een bitumen dak is het verstandig om een professionele zonne-installateur te raadplegen. Zij kunnen de geschiktheid van het dak beoordelen, de benodigde structurele aanpassingen uitvoeren en ervoor zorgen dat de waterdichtheid behouden blijft.