Skip to main content

Salderingsregeling

De salderingsregeling is een belangrijk beleid in Nederland voor eigenaren van zonnepanelen. Het houdt in dat de opgewekte elektriciteit door zonnepanelen wordt verrekend met de verbruikte elektriciteit van het elektriciteitsnet. Als de zonnepanelen meer elektriciteit produceren dan er wordt verbruikt, wordt het overschot teruggeleverd aan het net, en deze teruggeleverde elektriciteit wordt afgetrokken van de elektriciteitsrekening. De salderingsregeling stimuleert zo de adoptie van zonne-energie door financiële voordelen te bieden aan huishoudens en bedrijven met zonnepanelen.


Contact

Salderingsregeling

  • Binnen 24 uur reactie
  • Scherp geprijsd
  • Eerlijk en deskundig advies

modern & compact

Moderne en Compacte Thuisbatterijen om aan jouw behoeften te voldoen!


Ontvang een offerte


  1. Energieproductie: Wanneer zonnepanelen elektriciteit produceren, wordt deze in eerste instantie gebruikt om de elektriciteitsbehoeften van het huishouden of bedrijf te dekken. Eventueel overschot aan geproduceerde elektriciteit wordt niet verspild.

  2. Teruglevering: Als de zonnepanelen meer elektriciteit opwekken dan op dat moment wordt verbruikt, wordt het overschot teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Dit betekent dat de elektriciteitsmeter tijdelijk “terugdraait” en het overschot wordt opgeslagen als een tegoed.


Modulaire thuisbatterijen van ChargeBlock
  1. Salderen: Aan het einde van de jaarlijkse meetperiode wordt het totale elektriciteitsverbruik van het huishouden of bedrijf vergeleken met de totale elektriciteitsproductie van de zonnepanelen. Als de zonnepanelen meer elektriciteit hebben geproduceerd dan er is verbruikt, wordt het verschil verrekend met het elektriciteitstegoed. Dit wordt “salderen” genoemd.

  2. Financiële voordelen: Het saldo van salderen wordt verrekend met de elektriciteitsrekening. Als het saldo positief is (wat meestal het geval is bij zonnepaneelbezitters), ontvangt de eigenaar een korting op zijn elektriciteitsrekening. Deze korting kan aanzienlijk zijn en helpt de terugverdientijd van zonnepanelen te verkorten.

  3. Bevordering van zonne-energie: De salderingsregeling moedigt huishoudens en bedrijven aan om zonnepanelen te installeren, omdat ze kunnen profiteren van zowel lagere elektriciteitskosten als de verkoop van overtollige energie aan het net. Hierdoor wordt de opwekking van hernieuwbare energie gestimuleerd.

 

Offerte aanvragen

Laat een thuisbatterij installeren door onze elektriens.

Begin vandaag met energie besparen en verlaag uw elektriciteitskosten met 50% door onze thuisbatterijen te installeren. Klik op de knop hieronder om vandaag nog een gratis offerte te ontvangen.


Offerte aanvragen
Waarom ChargeBlock?

We leggen je graag uit wat we kunnen!

10 jaar garantie

Dit product wordt geleverd met een garantie van 10 jaar.

Gratis verzending

Versturen is altijd gratis!

Aankoop bescherming

Krijg een garantie op je installatie

Expert advies

we worden met 9.2/10 beoordeeld


Ontvang offerte

modern & compact

Wat onze klanten zeggen

Ik ben zo blij dat ik voor ChargeBlock heb gekozen voor mijn thuisaccu-installatie. Het hele proces verliep vlekkeloos, vanaf het eerste contact tot aan de installatie. De installateurs waren professioneel en bekwaam. Nu heb ik gemoedsrust en bespaar ik geld op mijn energierekening. Een geweldige investering!
Sophia
Dankzij ChargeBlock geniet ik nu van een betrouwbare stroomvoorziening, zelfs tijdens stroomstoringen. Hun thuisaccu-oplossing heeft mijn gezin gemoedsrust gegeven. De installatie was snel en efficiënt, en hun klantenservice is uitstekend
Peter
Als je op zoek bent naar een betrouwbare aanbieder van thuisaccu’s, dan is ChargeBlock de juiste keuze. De installateurs waren vriendelijk en goed geïnformeerd, en ze hebben me geholpen om de beste oplossing voor mijn huis te vinden. Mijn energie-efficiëntie is aanzienlijk verbeterd sinds de installatie
Micheal
Previous
Next

Kom in contact

  • +31851304141
  • info@chargeblock.nl
Krijg een gratis Offerte

Binnen 24 uur een offerte, scherp en persoonlijk.