Skip to main content

Waar kan ik mijn oude accu inleveren voor geld?

Je kunt je oude accu’s inleveren bij verschillende instellingen of organisaties om mogelijk geld terug te krijgen. Hier zijn enkele plaatsen waar je kunt proberen je oude accu’s in te leveren voor geld:

  1. Batterij-inzamelpunten: Veel supermarkten, elektronicawinkels of recyclingcentra hebben inzamelpunten voor oude batterijen en accu’s. Hoewel je mogelijk geen direct geld ontvangt, draag je bij aan een duurzaam afvalbeheer.

  2. Terugnameprogramma’s van fabrikanten: Sommige fabrikanten van accu’s of elektronische apparaten bieden terugnameprogramma’s aan waarbij je je oude accu’s kunt inleveren en mogelijk een vergoeding kunt ontvangen. Neem contact op met de fabrikant van je accu om te informeren naar dergelijke programma’s.

  3. Schroot- of recyclingbedrijven: Je kunt contact opnemen met lokale schroot- of recyclingbedrijven om te vragen of ze geïnteresseerd zijn in het kopen van oude accu’s. Deze bedrijven kunnen de waardevolle materialen in de accu’s extraheren en hergebruiken.

Het is belangrijk op te merken dat de financiële waarde van oude accu’s meestal relatief laag is en kan variëren afhankelijk van het type accu en de huidige marktprijzen voor materialen. Bovendien kunnen er lokale regelgeving en vereisten zijn met betrekking tot de verwerking van accu’s. Neem contact op met de relevante autoriteiten of recyclingbedrijven in jouw regio om te informeren naar de specifieke mogelijkheden voor het inleveren van oude accu’s en of er een vergoeding beschikbaar is.