Skip to main content

Welke laadpaal voor bedrijven?

Voor bedrijven zijn er verschillende opties beschikbaar als het gaat om het kiezen van een laadpaal. Het beste type laadpaal voor een bedrijf hangt af van verschillende factoren, waaronder het aantal oplaadpunten dat nodig is, het vermogen van de elektrische voertuigen en de beschikbare elektrische aansluiting op de locatie.

Hier zijn enkele veelvoorkomende opties voor laadpalen voor bedrijven:

  1. Normale laadpalen: Deze laadpalen bieden meestal een laadvermogen van 3,7 kW tot 22 kW. Ze zijn geschikt voor het opladen van elektrische voertuigen gedurende een langere periode, zoals tijdens werktijden of ’s nachts. Normale laadpalen zijn een goede keuze als je medewerkers, klanten of bezoekers de mogelijkheid wilt bieden om hun voertuigen op te laden terwijl ze op de locatie zijn.

  2. Snellaadpalen: Als je behoefte hebt aan sneller opladen, kunnen snellaadpalen een goede optie zijn. Deze laadpalen hebben doorgaans een vermogen van 50 kW tot 350 kW en kunnen elektrische voertuigen veel sneller opladen dan normale laadpalen. Snellaadpalen zijn vooral geschikt voor locaties waar voertuigen met een hoog laadvermogen snel moeten worden opgeladen, zoals bij wegrestaurants, benzinestations of drukbezochte parkeerterreinen.

  3. Slimme laadpalen: Slimme laadpalen bieden extra functionaliteiten en connectiviteit. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gekoppeld aan een beheersysteem dat het laadgedrag monitort, de laadsnelheid reguleert of de laadkosten bijhoudt. Slimme laadpalen kunnen handig zijn voor bedrijven die een geavanceerd beheer van het oplaadnetwerk willen hebben en inzicht willen krijgen in het energieverbruik en de kosten.

Het is belangrijk om rekening te houden met de huidige en toekomstige behoeften van je bedrijf bij het kiezen van een laadpaal. Het kan ook raadzaam zijn om advies in te winnen bij een gespecialiseerde leverancier van laadinfrastructuur, die je kan helpen bij het bepalen van de meest geschikte laadpalen voor jouw bedrijfssituatie.