Skip to main content

Hoe herken je een semi tractie accu?

Een semi tractie accu kan worden herkend aan bepaalde kenmerken en specificaties. Hier zijn enkele manieren om een semi tractie accu te herkennen:

  1. Constructie: Semi tractie accu’s hebben meestal een robuuste constructie die geschikt is voor toepassingen waarbij herhaaldelijk diep ontladen en opladen nodig is. Ze kunnen een stevige behuizing hebben en zijn ontworpen om trillingen en schokken te weerstaan.

  2. Capaciteit: Semi tractie accu’s hebben over het algemeen een hogere capaciteit dan standaard auto-accu’s. Ze hebben vaak een hogere Ah-waarde (Ampère-uur), wat aangeeft dat ze een grotere lading kunnen bevatten en gedurende een langere periode stroom kunnen leveren.

  3. Platenstructuur: Semi tractie accu’s kunnen een andere platenstructuur hebben dan standaard auto-accu’s. Ze kunnen dikkere en zwaardere platen hebben, die beter bestand zijn tegen diepe ontlading en oplading.

  4. Ontlading: Semi tractie accu’s zijn ontworpen om herhaaldelijk diep ontladen te worden, in tegenstelling tot startaccu’s die voornamelijk zijn ontworpen voor kortstondige hoge stroomafgifte bij het starten van een voertuig.

  5. Toepassingen: Semi tractie accu’s worden vaak gebruikt in toepassingen waar een langdurige stroombron nodig is, zoals maritieme toepassingen, recreatieve voertuigen, campers, caravans, golfkarretjes en zonne-energiesystemen. Als je een accu tegenkomt die specifiek wordt aanbevolen voor dergelijke toepassingen, is de kans groot dat het een semi tractie accu is.

Het is echter belangrijk op te merken dat de term “semi tractie” niet altijd uniform wordt gebruikt en kan variëren afhankelijk van de fabrikant en de regio. Het is raadzaam om de specificaties en aanbevelingen van de fabrikant te raadplegen om er zeker van te zijn dat je de juiste accu voor je specifieke toepassing krijgt.