Skip to main content

Hoe lang mag je aan een laadpaal blijven staan?

De maximale parkeerduur bij een laadpaal kan variëren afhankelijk van de specifieke regels en voorschriften van de locatie waar de laadpaal zich bevindt. In de meeste gevallen geldt er een beperkte parkeertijd om ervoor te zorgen dat andere elektrische voertuigen ook de mogelijkheid hebben om te laden.

Veel laadpalen zijn uitgerust met een parkeerbeperkingssysteem, zoals een parkeerschijf of een tijdslimiet voor het parkeren. Dit betekent dat je jouw auto na een bepaalde tijd moet verplaatsen, zelfs als het laden nog niet voltooid is. Het is belangrijk om de lokale borden en instructies bij de laadpaal te raadplegen om op de hoogte te zijn van de specifieke parkeerregels die gelden voor die locatie.

Houd er rekening mee dat het onnodig bezet houden van een laadpaal nadat het laden is voltooid, wordt beschouwd als ongepast en hinderlijk voor andere gebruikers. Het is altijd beleefd en respectvol om de laadpaal vrij te maken zodra je elektrische voertuig is opgeladen, zodat andere bestuurders er gebruik van kunnen maken.