Skip to main content

Hoeveel km kun je rijden op 1 kWh?

Het aantal kilometers dat je kunt rijden op 1 kilowattuur (kWh) kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het specifieke model en de efficiëntie van de elektrische auto, de rijomstandigheden, de snelheid en het rijgedrag van de bestuurder.

Over het algemeen kun je als ruwe schatting uitgaan van ongeveer 5 tot 10 kilometer per kWh. Dit betekent dat een elektrische auto met een batterijcapaciteit van 40 kWh, in ideale omstandigheden, een bereik zou hebben van ongeveer 200 tot 400 kilometer.

Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts een schatting is en dat het daadwerkelijke bereik kan variëren. Factoren zoals het gebruik van airconditioning of verwarming, het rijden op hoge snelheden, heuvelachtig terrein en het laden van extra belastingen zoals passagiers of bagage, kunnen allemaal van invloed zijn op het werkelijke bereik van de elektrische auto.

Om een nauwkeuriger beeld te krijgen van het bereik van een specifieke elektrische auto, kun je het beste kijken naar de specificaties en informatie verstrekt door de fabrikant, evenals de gegevens en ervaringen van andere eigenaren van vergelijkbare modellen.