Skip to main content

Hoeveel kost een laadstation?

De kosten van een laadstation kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, het type, de laadcapaciteit en eventuele extra functies. Over het algemeen kunnen de prijzen van laadstations variëren van enkele honderden euro’s tot enkele duizenden euro’s.

Voor een eenvoudig en basis laadstation zonder geavanceerde functies en met een laadvermogen van bijvoorbeeld 3,7 kW, kun je verwachten dat de prijs tussen de 500 euro en 800 euro ligt. Deze laadstations hebben meestal geen geïntegreerde kabels en bieden basisfunctionaliteit voor het opladen van elektrische voertuigen.

Voor meer geavanceerde laadstations met een hoger laadvermogen, zoals 7 kW, 11 kW of hoger, en met extra functies zoals geïntegreerde kabels, smart home-integratie of slimme laadopties, kunnen de prijzen variëren van 800 euro tot enkele duizenden euro’s, afhankelijk van het merk en de functionaliteiten.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de installatiekosten, die kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de installatie en eventuele aanpassingen die nodig zijn aan de elektrische infrastructuur van je huis.

Het is altijd raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende leveranciers en installateurs om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen op basis van jouw specifieke behoeften en situatie. Bovendien kunnen er lokale subsidies of regelingen beschikbaar zijn die de kosten kunnen verlagen.