Skip to main content

Is er subsidie op thuisbatterij?

Op dit moment zijn er in Nederland geen landelijke subsidies beschikbaar voor de aanschaf van een thuisbatterij. Echter, het is mogelijk dat er regionale of lokale subsidies, premies of andere financiële stimuleringsmaatregelen beschikbaar zijn. Deze kunnen per gemeente of provincie verschillen.

Om te achterhalen of er subsidie of andere financiële ondersteuning beschikbaar is voor een thuisbatterij in jouw specifieke regio, kun je het beste contact opnemen met jouw gemeente, provincie of lokale energiecoöperatie. Zij kunnen je informeren over eventuele subsidieregelingen, premies of andere financiële voordelen die beschikbaar zijn.

Daarnaast is het ook mogelijk dat energieleveranciers of andere organisaties specifieke acties of regelingen hebben voor thuisbatterijen. Het is de moeite waard om de websites van energieleveranciers te raadplegen of contact met hen op te nemen om te informeren naar eventuele aanbiedingen of programma’s met betrekking tot thuisbatterijen.

Het subsidie- en stimuleringslandschap kan veranderen, dus het is aan te raden om regelmatig de websites van relevante instanties en subsidiesites te raadplegen om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen en beschikbare financiële steun voor thuisbatterijen.