Skip to main content

Verschillende elektrische auto’s kunnen met een laadvermogen van 22 kW laden. Het vermogen waarmee een elektrische auto kan laden, hangt af van de technische specificaties van het voertuig en de aanwezige laadapparatuur.

Veel elektrische auto’s die zijn uitgerust met een driefasige boordlader kunnen doorgaans laden met een vermogen van 22 kW, op voorwaarde dat ze zijn aangesloten op een laadpaal of laadstation met een overeenkomstig vermogen. Hierbij moet worden opgemerkt dat niet alle elektrische auto’s standaard zijn uitgerust met een driefasige boordlader en dat het laadvermogen kan variëren per automodel en configuratie.

Enkele voorbeelden van elektrische auto’s die in staat zijn om met 22 kW te laden, zijn onder andere de Tesla Model S en Model X (afhankelijk van de configuratie), de BMW i3, de Audi e-tron, de Mercedes-Benz EQC, de Porsche Taycan en de Renault ZOE (in de nieuwere modellen).

Het is echter belangrijk op te merken dat het laadvermogen ook afhankelijk is van de beschikbaarheid van een laadpunt met een geschikt vermogen. Niet alle openbare laadpalen ondersteunen 22 kW laden. Het is raadzaam om vooraf te controleren welk laadvermogen beschikbaar is op de laadpunten waar je gebruik van wilt maken.