Skip to main content

Heb je voor een laadpaal 3 fase nodig?

Ja, voor de meeste laadpalen is een aansluiting op een driefasig elektriciteitsnetwerk nodig. Een driefasige aansluiting biedt een hoger vermogen en maakt sneller laden mogelijk in vergelijking met een enkelfasige aansluiting.

De meeste elektrische auto’s kunnen profiteren van driefasig laden, omdat ze zijn uitgerust met een boordlader die geschikt is voor driefasig laden. Hierdoor kunnen ze een hoger laadvermogen benutten en sneller opladen dan met een enkelfasige aansluiting.

Het is belangrijk om te vermelden dat niet alle huishoudens of gebouwen standaard zijn uitgerust met een driefasige aansluiting. Als je een laadpaal thuis wilt installeren, moet je ervoor zorgen dat je woning over een driefasige aansluiting beschikt of dat deze kan worden geïnstalleerd. Dit kan afhankelijk zijn van de elektrische installatie in je woning en mogelijk aanpassingen vereisen.

Bij het installeren van een laadpaal op een specifieke locatie, zoals een parkeerplaats of bedrijventerrein, is het ook van belang om te controleren of er een driefasige aansluiting beschikbaar is of kan worden aangelegd.

Het is raadzaam om contact op te nemen met een erkend installateur of energieleverancier om te beoordelen of een driefasige aansluiting mogelijk is op jouw specifieke locatie en om de juiste stappen te nemen bij het installeren van een laadpaal.