Skip to main content

Een tractieaccu wordt vaak gebruikt in toepassingen waar een langdurige, betrouwbare stroombron nodig is, zoals elektrische voertuigen, heftrucks, golfkarretjes en elektrische boten. Hier zijn enkele redenen waarom een tractieaccu de voorkeur kan hebben in dergelijke situaties:

  1. Hoge energiedichtheid: Tractieaccu’s zijn ontworpen om een grote hoeveelheid energie op te slaan en langdurig vermogen te leveren. Ze hebben een hoge energiedichtheid, waardoor ze in staat zijn om gedurende langere periodes een continue stroom te leveren.

  2. Diepe ontlading: Tractieaccu’s zijn meestal ontworpen om diepe ontladingen te kunnen verdragen, wat betekent dat ze bijna volledig kunnen worden ontladen voordat ze opgeladen moeten worden. Dit is belangrijk in toepassingen waar langdurig gebruik en een groot vermogen vereist zijn.

  3. Betrouwbaarheid: Tractieaccu’s zijn vaak gebouwd met robuuste materialen en constructies om bestand te zijn tegen ruwe omgevingen en veelvuldig gebruik. Ze moeten bestand zijn tegen schokken, trillingen en andere belastingen die kunnen voorkomen bij voertuigen en industriële toepassingen.

  4. Snelladen: Sommige tractieaccu’s kunnen snel worden opgeladen, waardoor de downtime van voertuigen of apparatuur wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk in situaties waarin snelle laadcapaciteit nodig is om de operationele efficiëntie te maximaliseren.

  5. Onderhoud: Tractieaccu’s kunnen relatief eenvoudig worden onderhouden. Ze kunnen regelmatig worden gecontroleerd op de waterstand, corrosie, aansluitingen en algemene conditie. Met het juiste onderhoud kunnen tractieaccu’s een langere levensduur hebben.

Het gebruik van een tractieaccu biedt dus voordelen zoals hoge energiedichtheid, diepe ontlading, betrouwbaarheid, snelladen en onderhoudsgemak, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen waar langdurige en betrouwbare stroombronnen vereist zijn.