Skip to main content

Wat doe je met je oude modem?

Als je een nieuwe modem hebt geïnstalleerd, kun je verschillende opties overwegen voor je oude modem:

  1. Terugsturen naar de provider: Sommige internetproviders bieden een retourprogramma voor oude modems. Je kunt contact opnemen met je provider en vragen of ze een procedure hebben voor het retourneren van oude apparatuur. Ze kunnen je instructies geven over waar je de modem naartoe kunt sturen.

  2. Inleveren bij een recyclepunt: Een andere optie is om je oude modem in te leveren bij een elektronisch recyclepunt. Dit zorgt ervoor dat de materialen op een verantwoorde manier worden gerecycled en het milieu niet worden belast. Je kunt informatie vinden over dichtstbijzijnde recyclepunten via de website van je gemeente of milieuorganisaties.

  3. Doneren of doorverkopen: Als je oude modem nog in goede staat verkeert, kun je overwegen om het te doneren aan een goed doel of het door te verkopen aan iemand die het kan gebruiken. Er zijn online platforms waar je gebruikte elektronica kunt verkopen, zoals marktplaatsen en veilingwebsites.

  4. Hergebruiken: Als je creatief bent, kun je je oude modem hergebruiken voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld als een netwerkswitch of als onderdeel van een thuisnetwerkexperiment. Er zijn verschillende online bronnen met ideeën en handleidingen voor het hergebruiken van oude elektronica.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle persoonlijke informatie van de oude modem verwijdert voordat je deze wegdoet of doorverkoopt. Dit omvat het resetten van de modem naar de fabrieksinstellingen en het verwijderen van eventuele opgeslagen gegevens, zoals wifi-wachtwoorden of inloggegevens.

Raadpleeg indien nodig de handleiding van de modem of neem contact op met de fabrikant voor specifieke instructies met betrekking tot het verwijderen van persoonlijke gegevens en het correct wegdoen van de modem.