Skip to main content

Wat is goedkoper thuis laden of laadpaal?

Thuis laden is over het algemeen goedkoper dan laden bij een openbare laadpaal. Dit komt doordat je thuis meestal gebruik kunt maken van het reguliere elektriciteitstarief dat je betaalt voor je huishoudelijke elektriciteitsverbruik. Het tarief voor elektriciteit thuis is vaak lager dan het tarief dat in rekening wordt gebracht bij openbare laadpalen.

Daarnaast kun je bij thuisladen ook profiteren van de mogelijkheid om gebruik te maken van voordelige energietarieven, zoals het laden tijdens daluren of het aanschaffen van een speciaal elektriciteitstarief voor elektrische voertuigen. Dit kan je helpen om de kosten van het opladen verder te verlagen.

Bij openbare laadpalen kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht, zoals parkeertarieven of kosten per kilowattuur (kWh) die hoger kunnen zijn dan je thuis betaalt. Bovendien kunnen sommige laadpaalexploitanten servicekosten of abonnementskosten in rekening brengen.

Het is belangrijk om op te merken dat de exacte kosten afhankelijk zijn van je specifieke elektriciteitstarieven, de kostenstructuur van de laadpalen in jouw regio en jouw laadgedrag. Het kan daarom nuttig zijn om een kostenvergelijking te maken op basis van jouw specifieke situatie om te bepalen welke optie het meest voordelig is voor jou.