Skip to main content

Wat kost een accu voor thuis?

De kosten van een thuisaccu variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de capaciteit van de accu, het merk, het model en eventuele bijkomende componenten. Over het algemeen kunnen de kosten van een thuisaccu variëren van enkele duizenden euro’s tot tienduizenden euro’s. Hier zijn enkele richtlijnen:

  1. Capaciteit: Accu’s hebben verschillende opslagcapaciteiten, uitgedrukt in kilowattuur (kWh). Hoe groter de capaciteit, hoe hoger meestal de prijs. De benodigde capaciteit hangt af van je energieverbruik en het gewenste niveau van energieonafhankelijkheid.

  2. Merk en model: Er zijn verschillende merken en modellen accu’s op de markt, elk met hun eigen prijsniveaus. Bekende merken zoals Tesla, LG Chem, Sonnen en Enphase hebben vaak hogere prijzen vanwege hun reputatie en kwaliteit.

  3. Bijkomende componenten: Bij de aanschaf van een thuisaccu kunnen er extra kosten zijn voor omvormers, laadregelaars, kabels, montagebeugels en andere accessoires die nodig zijn voor de installatie en het aansluiten van de accu op het elektrische systeem van je huis.

  4. Installatiekosten: Naast de kosten van de accu zelf kunnen er installatiekosten zijn, zoals arbeidskosten voor de installatie en eventuele elektrische aanpassingen die nodig zijn. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de specifieke vereisten van je huis.

Het is raadzaam om bij verschillende leveranciers offertes op te vragen en eventueel een professionele installateur te raadplegen om een nauwkeurige prijsinschatting te krijgen op basis van je specifieke behoeften en situatie.