Skip to main content

Wat voor stekkers hebben ze in London?

In Londen, Verenigd Koninkrijk, worden de stopcontacten van het Type G gebruikt. Deze stopcontacten hebben drie rechthoekige pinnen. Het Type G stopcontact is specifiek voor het Verenigd Koninkrijk en wordt ook wel het Britse stopcontact genoemd.

Als je naar Londen reist, heb je een stekkeradapter nodig die geschikt is voor het Type G stopcontact. Met deze adapter kun je jouw Nederlandse stekkers aansluiten op de Britse stopcontacten, zodat je jouw elektronische apparaten veilig kunt gebruiken.

Het is belangrijk om op te merken dat het spanningsniveau in het Verenigd Koninkrijk 230 volt is, wat overeenkomt met de spanning in Nederland. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de compatibiliteit van de spanning. Controleer echter altijd de specificaties van je apparaten om er zeker van te zijn dat ze geschikt zijn voor het gebruik met 230 volt en de juiste frequentie van 50 hertz, die ook in het Verenigd Koninkrijk wordt gebruikt.

Zorg ervoor dat je een geschikte stekkeradapter meeneemt wanneer je naar Londen reist, zodat je jouw elektronische apparaten veilig kunt aansluiten en optimaal kunt genieten van je verblijf in de stad.