Skip to main content

Welke stekker nodig in London?

In Londen, Verenigd Koninkrijk, worden de stopcontacten van het Type G gebruikt. Deze stopcontacten hebben drie rechthoekige pinnen en werken op een spanning van 230 volt met een frequentie van 50 hertz.

Om je elektronische apparaten in Londen te kunnen gebruiken, heb je een stekkeradapter nodig die geschikt is voor het Type G stopcontact. Deze adapter zorgt ervoor dat je Nederlandse stekker in het Engelse stopcontact past.

Het is belangrijk om op te merken dat een stekkeradapter alleen de fysieke pasvorm mogelijk maakt en de spanning of frequentie niet aanpast. Controleer altijd de specificaties van je elektrische apparaten om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor het gebruik met 230 volt en 50 hertz.

Bij het reizen naar Londen is het handig om een universele reisstekker te hebben. Deze stekkeradapters zijn vaak compatibel met meerdere stopcontacttypen over de hele wereld, waaronder het Type G stopcontact dat in het Verenigd Koninkrijk wordt gebruikt. Op die manier ben je goed voorbereid en kun je je elektronische apparaten veilig aansluiten tijdens je verblijf in Londen.