Skip to main content

Wat voor type stekker heeft Nederland?

In Nederland wordt het C-type stopcontact gebruikt, ook wel bekend als het Europlug-type. Dit is het meest voorkomende type stopcontact in Nederland en veel andere Europese landen. Het C-type stopcontact heeft twee ronde pinnen en wordt gebruikt voor het aansluiten van elektrische apparaten met C-stekkers.

Het C-type stopcontact wordt gekenmerkt door de ronde gaten waarin de pinnen van de stekker passen. Het is een veilig en standaard stopcontacttype dat geschikt is voor het aansluiten van een breed scala aan elektronische apparaten, zoals opladers, laptops, mobiele telefoons, enzovoort.

Als je elektronische apparaten wilt aansluiten in Nederland, zul je merken dat de meeste huishoudens en openbare ruimtes zijn uitgerust met C-type stopcontacten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de stekkers van je apparaten compatibel zijn met het C-type stopcontact. Als je uit een ander land komt waar een ander stopcontacttype wordt gebruikt, heb je mogelijk een geschikte reisadapter nodig om je apparaten veilig te kunnen aansluiten.