Skip to main content

Welke elektrische auto heeft het meeste bereik?

Op dit moment heeft de Tesla Model S Long Range de hoogste actieradius van alle elektrische auto’s die op de markt verkrijgbaar zijn. De exacte actieradius kan variëren afhankelijk van de rijomstandigheden, het rijgedrag en de weersomstandigheden, maar volgens de fabrikant heeft de Tesla Model S Long Range een geschat bereik van ongeveer 652 kilometer (WLTP-cyclus).

Het is belangrijk op te merken dat de actieradius van een elektrische auto afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder het batterijpakket, het energieverbruik van de auto, de rijomstandigheden en de snelheid. Andere elektrische auto’s die ook een aanzienlijk bereik bieden, zij het iets lager dan de Tesla Model S, zijn onder andere:

  1. Tesla Model 3 Long Range: De Tesla Model 3 Long Range heeft een geschat bereik van ongeveer 614 kilometer (WLTP-cyclus).

  2. Tesla Model X Long Range: De Tesla Model X Long Range heeft een geschat bereik van ongeveer 570 kilometer (WLTP-cyclus).

  3. Lucid Air: De Lucid Air, een luxe elektrische sedan, heeft een geschat bereik van ongeveer 837 kilometer (EPA-cyclus), maar dit is nog niet op grote schaal beschikbaar.

Het is echter belangrijk op te merken dat de technologie en prestaties van elektrische auto’s voortdurend evolueren en dat nieuwe modellen kunnen worden uitgebracht met verbeterde actieradiussen. Het is raadzaam om de specificaties en het bereik van specifieke modellen te raadplegen bij de fabrikant of een erkende dealer, omdat deze informatie kan variëren afhankelijk van het modeljaar en de configuratie van de auto.