Skip to main content

Welke kabel voor laadpaal 11kw?

Een laadkabel Type 2, ook wel bekend als een Mennekes-kabel, is een type laadkabel dat veel wordt gebruikt voor het opladen van elektrische voertuigen in Europa. Het is een gestandaardiseerde aansluiting die is ontworpen voor veilig en efficiënt laden.

Een laadkabel Type 2 heeft aan beide uiteinden een aansluiting met een specifieke vorm en aantal pinnen. De aansluiting aan de ene kant wordt in het laadpunt gestoken, terwijl de aansluiting aan de andere kant in het voertuig wordt gestoken. Het wordt gebruikt voor het laden van voertuigen met een bijpassende Type 2-aansluiting.

De laadkabel Type 2 is ontworpen om wisselstroom (AC) te leveren aan het voertuig en ondersteunt verschillende laadsnelheden, afhankelijk van het laadvermogen van het voertuig en de beschikbare laadinfrastructuur. Deze kabels kunnen worden gebruikt voor zowel reguliere laadpalen als snelladers, afhankelijk van de maximale stroomsterkte die ze kunnen verwerken.

Het gebruik van een laadkabel Type 2 biedt enkele voordelen, waaronder een bredere compatibiliteit met laadpunten in Europa en de mogelijkheid om te laden met hogere vermogensniveaus voor sneller opladen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voertuig compatibel is met een laadkabel Type 2 en dat het laadpunt dat je gebruikt ook een Type 2-aansluiting heeft. Raadpleeg de handleiding van je voertuig of neem contact op met de fabrikant om te bevestigen welke type aansluiting geschikt is voor je voertuig en welke laadkabel je nodig hebt.