Skip to main content

Welke laadkabel voor snelladen?

Voor snelladen van elektrische voertuigen wordt over het algemeen een laadkabel van het type DC (gelijkstroom) gebruikt. Deze kabels zijn ontworpen om hogere laadvermogens aan te kunnen en efficiënter te werken bij snellaadsessies.

De meest voorkomende laadkabel voor snelladen is de CCS (Combined Charging System) kabel. CCS is een standaard die zowel AC- als DC-laden ondersteunt en wordt gebruikt door veel elektrische voertuigen en snellaadstations. CCS-kabels kunnen hoge laadvermogens aan, variërend van 50 kW tot 350 kW, afhankelijk van het laadstation en de mogelijkheden van het voertuig.

Naast CCS zijn er ook andere laadkabels voor snelladen beschikbaar, zoals de CHAdeMO-kabel. CHAdeMO is een andere snellaadstandaard die met name wordt gebruikt door sommige elektrische voertuigen, met name die van Japanse fabrikanten zoals Nissan en Mitsubishi. CHAdeMO-kabels ondersteunen ook hogere laadvermogens, meestal tot 50 kW of 100 kW, afhankelijk van het laadstation en de specificaties van het voertuig.

Bij het kiezen van een laadkabel voor snelladen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze compatibel is met je elektrische voertuig en het snellaadstation waar je toegang tot hebt. Raadpleeg altijd de handleiding van je voertuig en de specificaties van het laadstation om de juiste laadkabel te selecteren die geschikt is voor snelladen.