Skip to main content

Hoe lang mag je elektrisch laden?

Er is geen strikte limiet voor hoelang je elektrisch kunt laden. In de meeste gevallen kun je je elektrische voertuig zolang aangesloten laten op een laadpaal als je nodig hebt om de gewenste lading te bereiken.

De duur van het opladen hangt af van verschillende factoren, waaronder de huidige laadsnelheid, de capaciteit van de accu van je voertuig en het gewenste ladingniveau. Bij het laden van je auto kun je kiezen voor verschillende laadsnelheden, zoals normaal laden (trage of standaard laadsnelheid) of snelladen (hoge laadsnelheid). De laadtijd varieert afhankelijk van de geselecteerde laadsnelheid.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat sommige laadstations mogelijk een maximale parkeertijd hanteren om het delen van de laadinfrastructuur mogelijk te maken. Dit kan variëren afhankelijk van de locatie en de specifieke regels en voorschriften van het laadstationbeheer. Het is raadzaam om te controleren of er beperkingen gelden voor de parkeertijd bij het gebruik van een openbaar laadstation.

Over het algemeen is het verstandig om je auto van de laadpaal los te koppelen zodra de batterij volledig is opgeladen, tenzij er andere factoren zijn die het nodig maken om de auto langer aangesloten te laten, zoals het gebruik van geplande laadfuncties of het benutten van voordeligere tarieven tijdens bepaalde uren. Zorg er altijd voor dat je je houdt aan de geldende regels en voorschriften met betrekking tot het parkeren en het gebruik van laadinfrastructuur om eventuele overtredingen te voorkomen.