Skip to main content

Kan een thuisbatterij worden gebruikt als backup-stroomvoorziening tijdens stroomuitval?

Ja, een thuisbatterij kan worden gebruikt als backup-stroomvoorziening tijdens stroomuitval. Dit is een van de voornaamste voordelen van het hebben van een thuisbatterijsysteem. Tijdens normale bedrijfsomstandigheden laadt de batterij zich op, meestal via zonnepanelen of het elektriciteitsnet.

Wanneer er echter een stroomuitval optreedt, schakelt de thuisbatterij automatisch over naar zijn reservefunctie en levert de opgeslagen energie aan het huishouden. Dit stelt essentiële apparaten en systemen in staat om te blijven werken, zoals verlichting, koelkasten, verwarming, en zelfs elektronische apparaten, afhankelijk van de capaciteit van de batterij.

De mogelijkheid om als noodstroomvoorziening te dienen, maakt thuisbatterijen waardevol voor huishoudens die streven naar een betrouwbare energievoorziening, met name in gebieden waar stroomuitval een uitdaging kan zijn. Het vermogen van de thuisbatterij om naadloos over te schakelen naar de backup-modus draagt bij aan de veerkracht van het huishouden tijdens onverwachte stroomstoringen.