Skip to main content

Hoe ver kun je een gel accu ontladen?

Gel-accu’s zijn een type loodzuuraccu’s met een gelachtige elektrolyt. Ze worden vaak gebruikt in toepassingen waarin een diepe ontlading vereist is, zoals in zonne-energiesystemen, elektrische voertuigen en noodstroomvoorzieningen.

De maximale ontladingsdiepte van een gel-accu varieert afhankelijk van het specifieke merk en model, evenals de ontwerpspecificaties van de accu. Over het algemeen kunnen gel-accu’s ontladen worden tot ongeveer 80% van hun totale capaciteit. Het wordt echter aanbevolen om de accu niet regelmatig volledig te ontladen, omdat dit de levensduur van de accu kan verminderen.

Diepe ontladingen kunnen de accu beschadigen en de prestaties op de lange termijn beïnvloeden. Het regelmatig ontladen van een gel-accu tot het maximale niveau kan leiden tot een verkorting van de levensduur en een verminderde capaciteit.

Het is belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen met betrekking tot de maximale ontladingsdiepte en het gebruik van de gel-accu. Als je specifieke informatie nodig hebt over de ontladingscapaciteit van een specifieke gel-accu, raadpleeg dan de technische specificaties of neem contact op met de fabrikant van de accu.