Skip to main content

Is een mid meter verplicht?

Nee, een tussenmeter (ook wel bekend als een mid meter) is niet verplicht voor het opladen van een elektrische auto thuis. Een tussenmeter is een extra meter die geïnstalleerd kan worden om het elektriciteitsverbruik voor het opladen van de elektrische auto apart te meten. Dit kan handig zijn voor het bijhouden van het energieverbruik en het verrekenen van de kosten.

Het gebruik van een tussenmeter is echter afhankelijk van persoonlijke voorkeur en omstandigheden. Sommige mensen vinden het handig om een tussenmeter te hebben om het energieverbruik specifiek voor het opladen van de auto te kunnen monitoren en de kosten nauwkeuriger te kunnen berekenen. Het kan ook handig zijn als je de kosten wilt delen met anderen, zoals bij het verrekenen van elektriciteitskosten met huisgenoten of het vergoeden van kosten aan bezoekers die jouw laadpaal gebruiken.

Als je ervoor kiest om een tussenmeter te laten installeren, is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele elektricien. Zij kunnen je adviseren over de mogelijkheden, de installatievereisten en de kosten. Het is ook belangrijk om te controleren of er eventuele voorschriften of regels zijn van je energieleverancier of netbeheerder met betrekking tot het gebruik van een tussenmeter.

Het is echter mogelijk om het energieverbruik voor het opladen van je elektrische auto te meten met behulp van de hoofdmeter in je elektriciteitsaansluiting. Je kunt het totale energieverbruik opnemen voordat je begint met opladen en na het opladen, en het verschil berekenen om een schatting te maken van het verbruik en de kosten voor het opladen van je auto.