Skip to main content

Kan een thuisbatterij worden gemonitord en gecontroleerd via een mobiele app?

Ja, veel moderne thuisbatterijen kunnen worden gemonitord en gecontroleerd via een mobiele app. Fabrikanten bieden vaak speciale apps waarmee huiseigenaren real-time toegang hebben tot belangrijke informatie over hun thuisbatterijsysteem. Met deze apps kunnen gebruikers functies zoals de batterijstatus, laad- en ontlaadactiviteit, energieopwekking en -verbruik, evenals andere systeemparameters volgen.

Hier zijn enkele gebruikelijke functies die via een mobiele app beschikbaar kunnen zijn:

 1. Batterijstatus:
  • Toont de huidige laadstatus van de batterij, inclusief het resterende vermogen en de beschikbare capaciteit.
 2. Energieproductie en -verbruik:
  • Geeft informatie over de opgewekte zonne-energie, het energieverbruik van het huishouden en hoeveel energie naar en van de batterij gaat.
 3. Laad- en Ontlaadgeschiedenis:
  • Biedt historische gegevens over de laad- en ontlaadactiviteit van de batterij, zodat gebruikers het energiegebruik in de loop van de tijd kunnen analyseren.
 4. Slimme Laadregeling:
  • Stelt gebruikers in staat om laadinstellingen aan te passen, zoals het plannen van laad- en ontlaadtijden of het optimaliseren van het gebruik van hernieuwbare energie.
 5. Waarschuwingen en Meldingen:
  • Stuurt meldingen naar de gebruiker in geval van belangrijke gebeurtenissen, zoals lage batterijstatus, onderhoudsvereisten of systeemproblemen.
 6. Energiebesparingen en Efficiëntie-informatie:
  • Biedt mogelijkheden voor gebruikers om de energieprestaties van hun systeem te optimaliseren en mogelijke besparingen te identificeren.
 7. Compatibiliteit met Slimme Huisintegratie:
  • Sommige apps kunnen worden geïntegreerd met andere slimme thuisapparaten en -systemen voor een geïntegreerde thuisautomatisering.