Skip to main content

Laadpaal

Ontdek onze uitgebreide informatie over laadpalen, geschikt voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Maak kennis met de toekomst van opladen en kies de perfecte laadpaal die aan al uw behoeften voldoet. Welkom in de wereld van moeiteloos en duurzaam laden!

Vraag een offerte aan

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Straat, huisnummer en postcode

Laadpaal

Ontdek onze uitgebreide informatie over laadpalen, geschikt voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Maak kennis met de toekomst van opladen en kies de perfecte laadpaal die aan al uw behoeften voldoet. Welkom in de wereld van moeiteloos en duurzaam laden!

Vraag een offerte aan

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Straat, huisnummer en postcode

Wat zijn laadpalen?

Laadpalen zijn elektrische oplaadpunten ontworpen voor elektrische voertuigen (EV’s). Ze voorzien in de benodigde elektrische energie om een elektrisch voertuig op te laden. Laadpalen zijn essentiële infrastructuur voor de groeiende populatie van elektrische auto’s en dragen bij aan een duurzamere mobiliteit. Er zijn verschillende soorten laadpalen, waaronder reguliere AC-laadpalen voor langzaam laden en snelladers (DC-laadpalen) die in korte tijd de batterij van een EV kunnen opladen. Ze zijn vaak te vinden op openbare plaatsen zoals parkeerterreinen, tankstations en bij particuliere woningen. Met laadpalen wordt elektrisch rijden toegankelijker en draagt het bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot in de transportsector.

Powerhub EV

Een intelligente EV-eenheid die naadloos fotovoltaïsche energieopwekking, energieopslag en oplaadmogelijkheden integreert. De Powerhub EV is ontworpen om energiebeheer in verschillende parkeeromgevingen te revolutioneren, zoals supermarkten, kantoorblokken, caravanparken, servicehaltes en brand stofstations. Power Hub EV biedt een breed scala aan mogelijkheden voor het gebruik van hernieuwbare energie.

Powerhub EV

30kW DC Oplaadmodule, 50kW Hybride Omvormer, 120kWh Batterijsysteem

Met zijn geavanceerde technologie en krachtige 50kW hybride omvormer, samen met een robuust 120kWh batterijsysteem, zorgt deze eenheid voor efficiënte energieconversie en -opslag. Bovendien maakt zijn 30kW DC oplaadmodule het snel en gemakkelijk opladen van elektrische voertuigen mogelijk.

Belangrijkste kenmerken

  • Intelligente energiebeheereenheid die fotovoltaïsche energieopwekking, energieopslag en oplaadmogelijkheden naadloos integreert.
  • Revolutionaire energiemanagement voor parkeerterreinen bij supermarkten, kantoorgebouwen, caravanparken, servicepunten en tankstations.
  • Geavanceerde technologie met een krachtige 50kW hybride omvormer en een robuust 120kWh batterijsysteem voor efficiënte energieconversie en -opslag.
  • Snelle en gemakkelijke oplaadmogelijkheid voor elektrische voertuigen met een 30kW DC laadmodule.
  • Maximaal 65kW PV-input voor duurzame laadoplossingen door het benutten van zonne-energie, waardoor afhankelijkheid van traditionele energiebronnen vermindert en koolstofemissies afnemen.
  • Programmeerbare systeeminstellingen om gebruik te maken van lage elektriciteitsprijzen tijdens daluren, verlagend de laadkosten en compenserend voor de intermitterende aard van zonne-energie.
  • Ideale oplossing voor energiebeheer in diverse parkeeromgevingen, met de potentie om operationele efficiëntie te verhogen en laadkosten te verlagen.

Technische specificaties

Nominale Uitgangsvermogen / UPS
AC Uitgangsfrequentie en -spanning
Type Net
Aantal in Parallel
Energieconfiguratie (kWh)
Afmetingen B x D x H (mm)

50000
50/60Hz; 3UN/PE 220/380, 230/400Vac
3 Fase
6
122.8
1764 x 1050 x 2250

Nominale Uitgangsvermogen / UPS: 50000
AC Uitgangsfrequentie en -spanning: 50/60Hz; 3UN/PE 220/380, 230/400Vac
Type Net: 3 Fase
Aantal in Parallel: 6
Energieconfiguratie (kWh): 122.8
Afmetingen B x D x H (mm): 1764 x 1050 x 2250

Verstelbaar, snel opladen voor thuisgebruik.

Deze verstelbare, snelle thuislaadoplossing is ontworpen voor efficiënt en snel opladen van elektrische voertuigen.

Hoge laadefficiëntie

De laadpaal biedt een hoge laadefficiëntie, wat betekent dat het elektrische voertuigen sneller kan opladen in vergelijking met standaard oplaadpunten.

IP54-certificering, Waterdicht en Anti-corrosie

De laadpaal is ontworpen om te weerstaan aan ruwe weersomstandigheden en omgevingen.

Hoeveel zonnepanelen nodig voor laadpaal?

Als je jaarlijks 15.000 kilometer rijdt, kom je uit op 2.475 kWh. Volgens de Consumentenbond levert een nieuw zonnepaneel per jaar gemiddeld 405 kW. Dit betekent dat je zeven zonnepanelen nodig hebt om één auto voor een jaar van stroom te voorzien. Bij 20.000 kilometer heb je 9 zonnepanelen nodig.

Hoelang duurt het gemiddeld om mijn elektrische auto (volledig) op te laden?

De laadsnelheid van een elektrisch of hybride voertuig is afhankelijk van een paar factoren, zoals:

  • De maximale laadsnelheid van de laadpaal;
  • De accucapaciteit van het voertuig;
  • De staat van de accu van het voertuig.

 

Een laadpaal thuis kan maximaal 3-fase 32A laden, dit betekent: 22kW. Niet ieder volledig elektrische auto kan deze laadsnelheid aan. Zo kan een Volkswagen ID.3 bijvoorbeeld maximaal met 11kW laden (bj. 2020) en een Jaguar I-Pace (tot bj. 2020) met maximaal 7,4kW laden. Wanneer u kiest voor een laadpaal thuis die maximaal 3-fase kan laden kan u het beste rekening houden met een laadtijd van ongeveer 8 uur. Wanneer u een 1-fase lader aanschaft kunt u rekenen op ongeveer 12 uur laadtijd. Met een snellader duurt kan soms zelf een laadsnelheid van 1000 kilometer actieradius per uur worden behaald. Zo kan de auto al in een half op 80% actieradius komen!

Wat is het verschil tussen een AC-laadpaal en een DC-laadpaal?

AC-laadpalen leveren wisselstroom en worden vaak gebruikt voor langzaam laden thuis of op openbare locaties. Ze zijn standaard en geschikt voor de meeste elektrische voertuigen. DC-laadpalen leveren direct gelijkstroom en worden vooral gebruikt bij snellaadstations langs snelwegen. Ze bieden snellere laadtijden en zijn ideaal voor langere reizen. Niet alle voertuigen ondersteunen DC-laden, dus compatibiliteit kan variëren.

Verschil in AC- en
DC-laadpalen

AC-laadpalen leveren elektriciteit in de vorm van wisselspanning, vergelijkbaar met wat uit stopcontacten komt. Ze zijn geschikt voor langzaam laden en worden vaak gebruikt in huizen en kantoren. Aan de andere kant leveren DC-laadpalen elektriciteit in de vorm van gelijkspanning. Ze zijn krachtiger en kunnen elektrische voertuigen veel sneller opladen dan AC-laadpalen. Daarom worden ze vaak gevonden bij openbare laadstations en gebruikt voor snel laden onderweg.

10 jaar garantie

We staan achter onze producten. Daarom ook bieden we 10 jaar garantie

Vloeiend aanschafproces

Van offerteaanvraag tot en met levering klaar voor gebruik.

Deskundig advies

Het deskundig advies, die wordt beoordeeld met een 4.8/5

Ontvang vrijblijvend een offerte!

  Klantbeoordelingen (4.8/5)

Chargeblock

Volg ons

Neem contact op

© 2024 Chargeblock. All Rights Reserved.      Made by Desses

Ontvang vrijblijvend een offerte!

  Klantbeoordelingen (4.8/5)

Volg ons

LinkedIn

Neem contact op

ChargeBlock B.V.
Rotterdam Airportplein 29
3045AP Rotterdam

© 2024 Chargeblock. All Rights Reserved.      Made by Desses