Skip to main content

Laadpas

Met een laadpas betaal je geen starttarief meer wanneer je jouw elektrische auto bij een openbare laadpaal wil laden.

Populaire producten

[products limit=”2″ columns=”2″ orderby=”id” order=”ASC” visibility=”visible”]

Laadpas kopen

Een laadpas is een handig hulpmiddel voor mensen die elektrisch rijden. Het is een elektronisch betaalmiddel dat gebruikt kan worden om elektrische voertuigen op te laden bij openbare laadpunten. De laadpas werkt op een vergelijkbare manier als een creditcard of betaalpas, waarbij de gebruiker de pas bij een laadpunt kan gebruiken om de laadkosten te betalen.

De laadpas kan worden gekoppeld aan een specifiek laadaccount, waarbij de kosten voor het opladen van het elektrische voertuig automatisch van het account afgeschreven worden. Dit maakt het gemakkelijk om de kosten voor het opladen van je elektrische voertuig bij te houden en te betalen. Bovendien kun je de laadpas vaak ook gebruiken om toegang te krijgen tot bepaalde laadinfrastructuur of om andere diensten te betalen die met elektrisch rijden te maken hebben, zoals bijvoorbeeld parkeerkosten op bepaalde locaties.

Met een laadpas hoef je dus niet langer met contant geld te betalen bij laadpunten, wat niet alleen gemakkelijker is, maar ook veiliger. Bovendien kun je met een laadpas vaak ook profiteren van speciale aanbiedingen of kortingen op de laadkosten, wat het elektrisch rijden nog voordeliger kan maken. Al met al is een laadpas dus een handig hulpmiddel voor iedereen die elektrisch rijdt.

Kun je een laadpas in het buitenland gebruiken?

Het is mogelijk om je laadpas te gebruiken in het buitenland, maar dit kan afhankelijk zijn van het land waar je naartoe reist en van de specifieke laadpas die je hebt. Sommige laadpassen zijn alleen geldig in het land waar ze zijn uitgegeven, terwijl andere laadpassen wereldwijd geaccepteerd worden.

Om er zeker van te zijn dat je laadpas geldig is in het buitenland, is het aan te raden om dit vooraf te checken bij de aanbieder van je laadpas. Zij kunnen je vertellen of je laadpas geldig is in het land waar je naartoe reist en of er eventuele beperkingen of extra kosten gelden voor het gebruik van je laadpas in het buitenland.

Het is ook verstandig om te checken of er voldoende laadinfrastructuur beschikbaar is in het land waar je naartoe reist, zodat je altijd je elektrische voertuig op tijd kunt opladen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld online te zoeken naar laadpunten in het betreffende land of door te checken of er apps beschikbaar zijn die je kunnen helpen bij het vinden van laadpunten. Zo kun je ervoor zorgen dat je voldoende laadmogelijkheden hebt tijdens je reis.

Wat zijn de kosten voor een laadpas?

De kosten voor een laadpas kunnen variëren afhankelijk van de aanbieder van de laadpas en van de specifieke diensten die de laadpas biedt. Sommige laadpassen zijn gratis verkrijgbaar, terwijl andere laadpassen een kleine vergoeding vragen voor de aanschaf of het gebruik ervan.

Daarnaast kan het ook zijn dat er bijkomende kosten gelden voor het gebruik van de laadpas, zoals bijvoorbeeld transactiekosten bij het opladen van je elektrische voertuig of kosten voor het gebruik van bepaalde laadinfrastructuur. Het is daarom aan te raden om de kosten van een laadpas goed te vergelijken voordat je een laadpas aanschaft, zodat je weet wat de totale kosten zijn en of de laadpas past binnen je budget.

Veel laadpassen bieden ook speciale aanbiedingen of kortingen op de laadkosten, dus het kan voordelig zijn om te kijken of je hier gebruik van kunt maken. Zo kun je wellicht besparen op de kosten van het opladen van je elektrische voertuig. Al met al zijn er dus verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten van een laadpas, dus het is aan te raden om deze goed te vergelijken voordat je een aanschaf doet.

Voordelen van een elektrische laadpaal aan huis

Door je eigen laadpaal te kopen, profiteer je van verschillende voordelen. De kosten per kWh zijn een stuk lager ten opzichte van een laadstation. Doordat er steeds meer elektrische auto’s bijkomen is de kans daarnaast groot dat er grote rijen ontstaan bij openbare laadstations. Wat de voordelen precies zijn van je eigen laadpaal?

  1. Nooit meer in de rij staan

Wereldwijd zijn we aan het verduurzamen. Diverse landen hebben doelstellingen om de verkoop van auto’s met een traditionele verbrandingsmotor (benzine of diesel) te verbieden. De Nederlandse regering heeft de doelstelling om vanaf het jaar 2030 geen nieuwe auto’s met een benzine- of dieselmotor meer te verkopen. Steeds meer mensen zullen een elektrische auto aanschaffen en steeds meer benzinestations zullen aangepast worden en voorzien worden van laadpalen. Je kunt je voorstellen dat dit een gigantische operatie is. Door je eigen laadpaal aan te schaffen, voorkom je dat je gebruik hoeft te maken van een openbaar laadstation. Nooit in de rij staan, dus! Terwijl jij na een dag werken uitrust op de bank, zorgt jouw elektrische laadpaal aan huis ervoor dat je elektrische auto opgeladen is voor een nieuwe rit. 

  1. Je elektrische auto slim en duurzaam opladen

Slimme laadpalen van ChargeBlock communiceren zowel met jouw elektrische auto als met het stroomnetwerk in jouw woning. Heb je een variabel energiecontract en wil je jouw auto alleen laden op dalmomenten? Met onze innovatie laadpaal is het eenvoudig in te stellen. 

  1. Snel en veilig geladen

Een elektrische auto opladen met een ‘gewoon’ stopcontact is mogelijk. Het kost echter heel wat tijd om je voertuig op deze manier op te laden. Met een laadpaal aan huis heb je een vermogen van 3,7 kWh tot 22 kWH. Met je eigen laadpaal voorkom je ook brandgevaar.

Wat is een laadpaal?

Een laadpaal is een oplaadstation voor elektrische voertuigen. Het is een handige en milieuvriendelijke manier om jouw elektrische voertuig op te laden wanneer je thuis bent of onderweg. Er zijn verschillende soorten laadpalen. Te onderscheiden in niveau 1, 2 en 3. Niveau 3 laadpalen, ook wel snelladers genoemd, gebruiken een hoogvermogen gelijkstroom (DC) om de batterij snel op te laden, zodat jouw voertuig binnen 30 minuten tot 80% opgeladen kan zijn. 

Om een elektrische laadpaal te gebruiken, sluit je jouw elektrische auto aan op de laadpaal met een speciale kabel of stekker die bij het voertuig is meegeleverd. Vervolgens kan de laadpaal worden ingeschakeld en zal het opladen beginnen. De tijd die nodig is om het voertuig volledig op te laden, is afhankelijk van het type laadpaal, de capaciteit van de batterij en hoe ver het voertuig is ontladen. In het algemeen kan een elektrische laadpaal een gemakkelijke en milieuvriendelijke manier bieden om jouw elektrische voertuig op te laden.

Is het mogelijk een laadpaal op aan te sluiten op mijn zonnepanelen?

Het is mogelijk om een laadpaal op je zonnepanelen aan te sluiten, zodat de elektriciteit die door de zonnepanelen wordt geproduceerd, kan worden gebruikt om je auto op te laden. Dit is een duurzame en milieuvriendelijke manier om elektriciteit te leveren aan de laadpaal, in plaats van het gebruik van elektriciteit uit het netwerk.

Er zijn verschillende manieren om een laadpaal aan te sluiten op zonnepanelen. Een van de meest populaire methoden is om een zonnepaneel-zuinige omvormer te gebruiken die de elektriciteit van het zonnepaneel omzet naar een geschikt voltagesignaal voor de laadpaal. Dit kan worden gedaan door de omvormer te koppelen aan de zonnepanelen en vervolgens de laadpaal aan te sluiten op de omvormer.

Het is belangrijk om te onthouden dat de hoeveelheid elektriciteit die door de zonnepanelen kan worden geproduceerd, afhankelijk is van de hoeveelheid zonlicht en de efficiëntie van de zonnepanelen. Daarom kan het soms nodig zijn om een back-up energiebron te gebruiken om ervoor te zorgen dat de laadpaal voldoende elektriciteit krijgt om het elektrische voertuig op te laden.

Laadpaal kopen & installeren

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft een laadpaal aan huis veel voordelen te bieden. Wanneer je een laadpaal koopt, dien je er wel rekening mee te houden dat deze ook geïnstalleerd moet worden. Wanneer je zelf handig bent en voldoende verstand hebt van elektriciteit, dan is het mogelijk om je laadpaal aan huis zelf te installeren. Wanneer je geen verstand hebt van elektra, raden we aan om altijd voor een erkend installateur te gaan. ChargeBlock staat in contact met installateurs in heel Nederland.

Cyber Monday Deal!

Wallbox nu voor slechts €500,-.


Koop nu!