Skip to main content

Geheel automatisch met slimme software

Combineer je zonnepanelen en dynamisch energiecontract met onze intelligente thuisbatterij. Chargeblock-gebruikers kopen, verbruiken en verkopen elektriciteit volautomatisch en besparen zo gemiddeld €40 tot €120 maandelijks op hun energiefactuur.

Geheel automatisch met slimme software

Combineer je zonnepanelen en dynamisch energiecontract met onze intelligente thuisbatterij. Chargeblock-gebruikers kopen, verbruiken en verkopen elektriciteit volautomatisch en besparen zo gemiddeld €40 tot €120 maandelijks op hun energiefactuur.

Software voor
Thuisaccu’s

Zet de kracht van de zon om in bruikbare energie voor uw woning met geavanceerde zonnepanelen. Als essentiële schakel in het streven naar een duurzamer huishouden bieden zonnepanelen een milieuvriendelijke oplossing om uw energierekening te verlagen. Investeer nu in deze groene technologie en maak uw woning klaar voor de energietoekomst.

Monitoren en Optimaliseren van Jouw Energie.

Real-time Zonne-energie Monitoring

Met onze gebruiksvriendelijke app heb je direct zicht op de productie en het verbruik van je zonne-energie.

Overal Beheer met Directe Meldingen

Beheer je systeem vanaf elke locatie met remote toegang en ontvang directe meldingen.

Software voor
Energiehubs

Zet de kracht van de zon om in bruikbare energie voor uw woning met geavanceerde zonnepanelen. Als essentiële schakel in het streven naar een duurzamer huishouden bieden zonnepanelen een milieuvriendelijke oplossing om uw energierekening te verlagen. Investeer nu in deze groene technologie en maak uw woning klaar voor de energietoekomst.

Monitoren en Optimaliseren
van Jouw Energie.

Real-time Zonne-energie Monitoring

Het elektriciteitsnet of je eigen zonnepanelen – kun je de energiestromen real-time volgen. Monitor alles eenvoudig via onze gebruiksvriendelijke app.

Geheel automatisch

Ons systeem handelt automatisch op de elektriciteitsgroothandelsmarkt, waardoor je profiteert van een dynamisch energiecontract.

Variabele Elektriciteitsprijzen

Elektriciteitskosten variëren sterk gedurende de dag. Met Chargeblock laadt je batterij op met eigen zonne-energie, aangevuld met stroom tijdens voordelige uren.

Optimale ROI op je Batterij

Een batterij die enkel zonnestroom opslaat voor eigen gebruik biedt beperkte rendementen. Chargeblock introduceert een vernieuwd verdienmodel voor je thuis- of bedrijfsbatterij.

Gegarandeerd Groene Energie

De elektriciteitsprijzen dalen wanneer er een overaanbod van zonne- en windenergie is. Zo ben je verzekerd van het laden met groene energie.

Maximaliseer je Energieopwekking

Sla overtollige zonnestroom op, benut het in je woning of bedrijf en/of verkoop het met een winstmarge. Zo haal je het maximale uit je Chargeblock batterij.

Flexibiliteit in Energieopslag

Een Chargeblock thuisbatterij functioneert zowel mét als zonder zonnepanelen. Profiteer van opladen tijdens de meest kostenefficiënte uren.

Vrijheid in Energieleverancierkeuze

De keuze van je energieleverancier met dynamische contracten staat je vrij. Met Chargeblock behoud je altijd je onafhankelijkheid en zit je nergens permanent aan vast.

De slimme schakel tussen je thuisbatterij en het elektriciteitsnet

Optimaal Rendement uit Zonne-Energie

Dankzij Chargeblock kun je de overtollige energie van je zonnepanelen opslaan en deze efficiënt gebruiken wanneer je het nodig hebt.

Flexibele Energiehandel

Met Chargeblock’s dynamische energiecontracten kun je profiteren van fluctuerende energieprijzen. Koop energie in wanneer deze goedkoop is en verkoop het wanneer de prijzen stijgen.

Altijd de goedkoopste stroom

Aanzienlijke Maandelijkse Besparingen

Dankzij Chargeblock kunnen gebruikers gemiddeld tussen €40 en €120 besparen op hun maandelijkse energierekening.

Altijd Online, Altijd Optimaal

Zo kan Chargeblock continu jouw systeem monitoren, gegevens van de open energiemarkt analyseren en, door gebruik te maken van ons geavanceerde algoritme, jouw thuisbatterij optimaal aansturen.

Hoe helpt het EMS met dynamische energieprijzen en zonne-energieopslag mijn energiekosten te optimaliseren?

Het EMS gebruikt geavanceerde algoritmes om dynamische energieprijzen te benutten. Op momenten met lage prijzen wordt overtollige zonne-energie opgeslagen in de batterij. Bij piekprijzen wordt de opgeslagen energie gebruikt, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen.

Hoe zorgt het EMS ervoor dat ik altijd een betrouwbare stroomvoorziening heb, zelfs bij schommelende energieprijzen en onregelmatige zonnestroomproductie?

Het EMS bewaakt voortdurend de energieprijzen en de beschikbare zonne-energie. In geval van onverwachte situaties, zoals hoge energieprijzen of onvoldoende zonnestroom, kan het EMS automatisch schakelen naar het meest kostenefficiënte stroombron, waardoor een betrouwbare stroomvoorziening wordt gegarandeerd

Hoe past het EMS zich aan aan veranderende weersomstandigheden en hun invloed op zonne-energieproductie?

Het EMS maakt gebruik van geavanceerde weersvoorspellingen om te anticiperen op schommelingen in zonne-energieproductie. Hierdoor kan het systeem zich aanpassen aan veranderende omstandigheden en de opgeslagen energie efficiënt inzetten.

Kan het EMS mijn energieverbruik voorspellen en aanpassen op basis van dynamische energieprijzen?

Ja, het EMS analyseert historische gegevens en past voorspellende algoritmes toe om te anticiperen op toekomstige energieprijzen. Hierdoor kan het systeem het energieverbruik optimaliseren voor maximale kostenbesparingen.

Biedt het EMS flexibiliteit voor verschillende energiecontracten en tariefstructuren?

Ja, het EMS is ontworpen om te kunnen werken met verschillende soorten energiecontracten en tariefstructuren. Hierdoor kan het systeem optimaal profiteren van de beschikbare energiebronnen en prijzen.

Hoe kan ik als gebruiker het EMS het beste configureren om mijn specifieke behoeften te ondersteunen?

Het EMS wordt geconfigureerd op basis van de specifieke situatie en behoeften van de gebruiker. Onze specialisten zullen samenwerken met u om de optimale instellingen en parameters in te stellen.

Biedt het EMS ook inzichtelijke rapportage over energieverbruik en besparingen?

Ja, het EMS biedt uitgebreide rapportage en analyse van het energieverbruik en de gerealiseerde besparingen. Hierdoor heeft de gebruiker volledig inzicht in de prestaties van het systeem.

Waar staat EMS voor en wat is het?

Het EMS, of Energie Management Systeem, heeft de capaciteit om diverse energiegerelateerde producten te integreren en te beheren. Dit omvat zonnepanelen, thuisaccu’s, warmtepompen en laadpalen voor elektrische voertuigen. Door een speciaal kastje in de meterkast te plaatsen, kan het EMS de communicatie van deze apparaten overnemen. Hierdoor worden de producten volledig geïntegreerd in het systeem en kunnen ze op afstand worden bestuurd en beheerd vanuit onze applicatie. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om hun energieverbruik te optimaliseren, kosten te verlagen en bij te dragen aan een duurzamere energiehuishouding.

Wanneer wordt het EMS operationeel?

We zijn nog volop bezig met het optimaliseren van onze software, maar we streven ernaar om naar verwachting in 2024 live te gaan met onze EMS.

10 jaar garantie

We staan achter onze producten. Daarom ook bieden we 10 jaar garantie

Vloeiend aanschafproces

Binnen 6 weken plaatsen onze monteurs jouw Thuisbatterijen

Deskundig advies

Het deskundig advies, die wordt beoordeeld met een 4.8/5