Skip to main content

Geheel automatisch met slimme software

Combineer je zonnepanelen en dynamisch energiecontract met onze intelligente thuisbatterij. Chargeblock-gebruikers kopen, verbruiken en verkopen elektriciteit volautomatisch en besparen zo gemiddeld €40 tot €120 maandelijks op hun energiefactuur.

Geheel automatisch met slimme software

Combineer je zonnepanelen en dynamisch energiecontract met onze intelligente thuisbatterij. Chargeblock-gebruikers kopen, verbruiken en verkopen elektriciteit volautomatisch en besparen zo gemiddeld €40 tot €120 maandelijks op hun energiefactuur.

Unieke software

Volg met onze Real-time (Zonne-)energie Monitoring de energiestromen van je zonnepanelen of het elektriciteitsnet direct via onze gebruiksvriendelijke app. Profiteer van een dynamisch energiecontract dat automatisch handelt op de elektriciteitsgroothandelsmarkt voor de beste tarieven. Onze geavanceerde software en AI-algoritme optimaliseren je energiegebruik en -opslag, afgestemd op actuele weersvoorspellingen. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door ons Energie Management Systeem (EMS), waarmee je maximaal profiteert van zonne-energie en voordelig energie inkoopt.

Monitoren en Optimaliseren van Jouw Energie.

Real-time (Zonne-)energie Monitoring

Het elektriciteitsnet of je eigen zonnepanelen – kun je
de energiestromen real-time volgen. Monitor alles eenvoudig via onze gebruiksvriendelijke app.

Dynamische energiecontract

Ons systeem handelt automatisch op de elektriciteitsgroothandelsmarkt, waardoor je profiteert van een dynamisch energiecontract.

Weersvoorspellingen

Onze slimme software optimaliseert energiegebruik door geavanceerd in te spelen op weersvoorspellingen, met een speciale focus op het maximaal benutten van beschikbare zonne-uren.

Zelflerend AI-algoritme

Ons AI-algoritme voor het energiepatroon van de klant zorgt ervoor dat ons systeem optimaal profiteert van het dynamische energiecontract zonder afbreuk te doen aan uw eigen energieverbruik.

Potentieel voordeel van dynamisch uurtarief

Uit de simulatie van het Dynamische tarief blijkt dat op een doorsnee dag de uurtarieven (Dynamisch) lager zijn dan het vaste tarief gedurende de nacht, van middernacht tot 6 uur ’s ochtends (aangegeven in geel). Als je energie kunt verbruiken tijdens deze uren, biedt het Dynamische tarief een kostenvoordeel en kun je geld besparen.

Daarentegen blijkt uit de analyse dat de kosten van het Dynamische uurtarief hoger zijn dan het vaste tarief tijdens piekuren (6-12 uur & 17-24 uur). Hierdoor zou energieverbruik tijdens deze uren met een dynamisch contract duurder uitvallen dan met een vasteprijscontract. Een dynamisch contract is minder aantrekkelijk als je niet in staat bent je energieverbruik buiten deze piekuren te plannen.

Dynamische energieprijzen

Ontdek de fluctuaties in energieprijzen met ons dynamische diagram. Optimaliseer je energieverbruik en bespaar kosten!

Dagelijkse energiebehoefte

Dit diagram visualiseert dagelijkse energiebehoeften, essentieel voor slim energiebeheer.

Verbruiks- en productiediagram

Ontdek jouw energiebalans in één oogopslag met ons verbruiks- en productiediagram – helder, overzichtelijk en informatief.

Energie Management Systeem

De slimme schakel tussen je thuisbatterij en het elektriciteitsnet

Optimaal Rendement uit Zonne-Energie

Dankzij Chargeblock kun je de overtollige energie van je zonnepanelen opslaan en deze efficiënt gebruiken wanneer je het nodig hebt.

Flexibele Energiehandel

Met Chargeblock’s dynamische energiecontracten kun je profiteren van fluctuerende energieprijzen. Koop energie in wanneer deze goedkoop is en verkoop het wanneer de prijzen stijgen.

Hoe helpt het EMS met dynamische energieprijzen en zonne-energieopslag mijn energiekosten te optimaliseren?

Het EMS gebruikt geavanceerde algoritmes om dynamische energieprijzen te benutten. Op momenten met lage prijzen wordt overtollige zonne-energie opgeslagen in de batterij. Bij piekprijzen wordt de opgeslagen energie gebruikt, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen.

Hoe zorgt het EMS ervoor dat ik altijd een betrouwbare stroomvoorziening heb, zelfs bij schommelende energieprijzen en onregelmatige zonnestroomproductie?

Het EMS bewaakt voortdurend de energieprijzen en de beschikbare zonne-energie. In geval van onverwachte situaties, zoals hoge energieprijzen of onvoldoende zonnestroom, kan het EMS automatisch schakelen naar het meest kostenefficiënte stroombron, waardoor een betrouwbare stroomvoorziening wordt gegarandeerd

Hoe past het EMS zich aan aan veranderende weersomstandigheden en hun invloed op zonne-energieproductie?

Het EMS maakt gebruik van geavanceerde weersvoorspellingen om te anticiperen op schommelingen in zonne-energieproductie. Hierdoor kan het systeem zich aanpassen aan veranderende omstandigheden en de opgeslagen energie efficiënt inzetten.

Kan het EMS mijn energieverbruik voorspellen en aanpassen op basis van dynamische energieprijzen?

Ja, het EMS analyseert historische gegevens en past voorspellende algoritmes toe om te anticiperen op toekomstige energieprijzen. Hierdoor kan het systeem het energieverbruik optimaliseren voor maximale kostenbesparingen.

Biedt het EMS flexibiliteit voor verschillende energiecontracten en tariefstructuren?

Ja, het EMS is ontworpen om te kunnen werken met verschillende soorten energiecontracten en tariefstructuren. Hierdoor kan het systeem optimaal profiteren van de beschikbare energiebronnen en prijzen.

Hoe kan ik als gebruiker het EMS het beste configureren om mijn specifieke behoeften te ondersteunen?

Het EMS wordt geconfigureerd op basis van de specifieke situatie en behoeften van de gebruiker. Onze specialisten zullen samenwerken met u om de optimale instellingen en parameters in te stellen.

Biedt het EMS ook inzichtelijke rapportage over energieverbruik en besparingen?

Ja, het EMS biedt uitgebreide rapportage en analyse van het energieverbruik en de gerealiseerde besparingen. Hierdoor heeft de gebruiker volledig inzicht in de prestaties van het systeem.

Waar staat EMS voor en wat is het?

Het EMS, of Energie Management Systeem, heeft de capaciteit om diverse energiegerelateerde producten te integreren en te beheren. Dit omvat zonnepanelen, thuisaccu’s, warmtepompen en laadpalen voor elektrische voertuigen. Door een speciaal kastje in de meterkast te plaatsen, kan het EMS de communicatie van deze apparaten overnemen. Hierdoor worden de producten volledig geïntegreerd in het systeem en kunnen ze op afstand worden bestuurd en beheerd vanuit onze applicatie. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om hun energieverbruik te optimaliseren, kosten te verlagen en bij te dragen aan een duurzamere energiehuishouding.

Wanneer wordt het EMS operationeel?

We zijn nog volop bezig met het optimaliseren van onze software, maar we streven ernaar om naar verwachting in 2024 live te gaan met onze EMS.

10 jaar garantie

We staan achter onze producten. Daarom ook bieden we 10 jaar garantie

Vloeiend aanschafproces

Binnen 6 weken plaatsen onze monteurs jouw Thuisbatterijen

Deskundig advies

Het deskundig advies, die wordt beoordeeld met een 4.8/5

Ontvang vrijblijvend een offerte!

  Klantbeoordelingen (4.8/5)

Chargeblock

Volg ons

Neem contact op

© 2024 Chargeblock. All Rights Reserved.      Made by Desses

Ontvang vrijblijvend een offerte!

  Klantbeoordelingen (4.8/5)

Volg ons

LinkedIn

Neem contact op

ChargeBlock B.V.
Rotterdam Airportplein 29
3045AP Rotterdam

© 2024 Chargeblock. All Rights Reserved.      Made by Desses